Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rutinerade Tuco är IFK Mariehamns sista pusselbit i lagbygget inför fotbollsligastarten

Tuco
Bildtext Rutinerade Tuco förstärker IFK Mariehamn
Bild: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn har hittat sin sista pusselbit i lagbygget för 2023. Anfallsspelaren Ariel ”Tuco” Ngueukam har kommit överens om ett avtal för denna säsong med Grönvitt.

Den 34-årige Ngueukam har ett mångårigt förflutet i finsk ligafotboll. Han har spelat över 220 matcher i ligan och gjort över 70 mål. Han inledde sin finländska ligakarriär i FC Lahti 2012 och spelade under fjolåret i Ilves. Han har också hunnit representera KuPS och SJK. Under fjolåret spelade han 25 ligamatcher och stod för 6 mål i Ilves.

Den 188 cm långa kamerunaren Tuco är en utpräglad central anfallsspelare som också spela ytterforward. Han är i de närmaste tvåfotad.

– Jag har alltid tyckt att det har varit trevligt att spela fotboll här i Mariehamn. Det är ju en liten stad men det gör väl också att man bättre kan sätta all fokus på fotbollen. Det finns en stor potential i laget om vi bara ser till senast året, då vann och spelade IFK oavgjort på hemmaplan mot de bästa lagen i ligan. Många matcher var ok men de förlorade några matcher ibland för enkelt, säger Tuco i IFK Mariehamns pressmeddelande.

– Jag tror att denna säsong att bli bättre. Att bli topp 5 borde vara den lägsta målsättningen detta år. IFK Mariehamn har varit i ligan i många år och skillnaden upp till de 5 första lagen var inte så stor senaste år. Jag vill först och främst tillföra erfarenhet och glädje till laget samt förhoppningsvis göra mål, kommenterar Tuco.

– Vi har sökt efter en utpräglad central anfallare och det känner vi att vi nu hittat i Tuco. Vi får nu förhoppningsvis en bra mix av yngre lovande offensiva spelare och erfarna spelare som Tuco, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

Tuco kommer till Mariehamn i helgen och kommer att träna med laget första gången på söndag. Om allt går som planerat så är han med i truppen i ligapremiären på hemmaplan mot Ilves onsdag den 5 april.

I samband med avtalet med Tuco står det nu också klart att IFK Mariehamn inte skriver avtal med Nicholas Hamilton som har varit på test under de två senaste veckorna.

Källa: IFK Mariehamns pressmeddelande