Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Iivo Niskanen storfavorit på femmilen – segermarginalen kan bli enorm

Uppdaterad 02.04.2023 12:59.
FM på skidor: herrarnas 50 km (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

De aktiva har väntat med skräckblandad förtjusning på den här dagen. FM-tävlingarna i längdåkning avslutas med herrarnas femmil i utmanande terräng i Enare.

Kl. 13.15 FM på skidor: Herrar 50 km, fristil

Kommentatorer: Chriso Vuojärvi och Andrea Julin

Favorit: Iivo Niskanen, förstås

Iivo Niskanen har vunnit de fyra senaste femmilsloppen i FM. Det mesta talar för att han tar sin femte raka femmilstitel i dag. Inte minst då landslagskompisarna Perttu Hyvärinen och Ristomatti Hakola inte kommer till start.

Det känns som att den relevanta frågan är hur stormarginalen blir, inte vem som vinner tävlingen. Så överlägsen favorit är Niskanen.

På tal om segermarginaler så vann han femmilen för två år sedan med 5 minuter och 40 sekunder till godo på tvåan. Differensen kan till och med bli större i dag.

Utmanare: Supertalangen visar framfötterna igen?

Niko Anttola har redan tagit två FM-brons i vinter. Det kan bli en till medalj i dag, inte minst då Hakola och Hyvärinen saknas. Remi Lindholm och Markus Vuorela är slitna efter att ha tävlat i soldat-VM i svenska Boden merparten av den här veckan.

Fältet bakom Anttola, Lindholm och Vuorela känns vidöppet. Inte alls otänkbart att en mindre meriterad åkare får till det och tar en överraskningsmedalj.

Diskussion om artikeln