Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Flera invalda riksdagsledamöter från Egentliga Finland för snabbtåget mellan Åbo och Helsingfors

Flera av de kandidater som valdes in i riksdagen från Egentliga Finland är för det så kallade Entimmeståget i Yles valkompass.

Starkast stöd får tågprojektet av Samlingspartiets fem invalda. Alla fem är antingen av samma åsikt eller delvis av samma åsikt att tågprojektet ska ingå i nästa regeringsprogram.

Också Vänsterförbundets två ledamöter är för projektet.

Bland valkretsens invalda sannfinländare och socialdemokrater är åsikterna delade. I båda partierna är de invalda från Salo emot projektet.

De grönas Sofia Virta är för det så kallade Entimmeståget, medan Centerns Annika Saarikko och SFP:s Sandra Bergqvist är emot det.

Åboland

Stadsdirektör Patrik Nygrén.

Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén avgår

Förtroendekris har lett till hans avgång.

Cecilia Hindersson är rektor för skärgårdens kombi

Cecilia Hindersson blir ny rektor för Arbis i Åbo

Cecilia Hindersson efterträder nuvarande rektorn Sixten Westerby, som går i pension. Hindersson jobbar just nu som rektor för det tvåspråkiga Skärgårdens Kombi i Pargas.

SIF öppnade säsongen med vinst över HIFK – GrIFK segrade i Åbo

Efter en jämn första period tog SIF greppet om matchen och ledde i halvlek med fyra mål. I andra halvlek höll gästerna tempot och ledde i sista tio minuterarna med åtta mål.

HIFK hittade en ny växel i slutminuterna, men kom inte närmare än fyra mål i från. Sjundeålaget tog hem poängen med siffrorna 31–35.

I Åbo var GrIFK bättre än ÅIFK med siffrorna 25-30.

– Första matchen är nu över och det finns en massa att förbättra. Speciellt att träffa rätt i de klara målchanserna, kommenterar GrIFK huvudtränaren Mikael Källman.

FM-ligan i handboll, herrar:

ÅIFK – GrIFK 25-30 (16-17)

HIFK – SIF 31-35 (12-16)

FM-ligan i handboll, damer

Dicken–SIF 34–23 (19–11)