Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HS: SJK:s akademitränare sjukskrev sig efter att ha slagit en spelare under lagets bastukväll

Huvudtränaren för SJK:s andralag, Brian Page, har sjukskrivit sig efter att ha betett sig våldsamt mot en av lagets spelare.

Enligt Helsingin Sanomat ska Page ha slagit en spelare under lagets bastukväll.

Enligt uppgifter är incidenten inte den första där Page uppträtt sig våldsamt. Klubben ska inte ha ingripit i tränarens beteende vid tidigare tillfällen.

Seinäjoen Palloseura gick i söndags ut med ett uttalande där de berättade att de stöder tränarens rehabilitering.

– Page har varit tränare i SJK i sju år, alltid varit trogen till klubben, och nu är det vår tur att stötta honom, skriver klubben i sitt pressmeddelande.

SJK:s akademilag spelar i den näst högsta fotbollsserien ettan.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.