Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ramadan pausar matcher i Premier League

Den muslimska världens heliga månad ramadan pågår som bäst. I de engelska fotbollsserierna blir det pauser i matcherna efter solnedgång så de fastande muslimska spelarna får en chans att äta och dricka. Första matchen att ta en dylik paus var tisdagens dust mellan Everton och Tottenham i Premier League.

Ramadans tidpunkt varierar, och den inleds alltid cirka tio dagar tidigare än året innan.

– Ibland har det varit tufft att spela fotboll under Ramadan. Men jag har alltid var glad över att få fira Ramadan och har inte haft problem med min form, säger Everton-mittfältaren Abdoulaye Doucoure till BBC.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.