Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klopp bänkade flera stjärnor – mållöst kryss mellan Liverpool och Chelsea

Liverpool kom till tisdagens match mot Chelsea med bland andra Mohamed Salah och Trent Alexander-Arnold på bänken. Det var en markering från tränaren Jürgen Klopp efter helgens storförlust mot Manchester City.

Matchen gav ändå inte Liverpool någon större glädje. Det blev 0–0 mot formsvaga Chelsea som gjorde sin första match sedan man sparkade tränaren Graham Potter.

Chelsea hade ändå två bollar i mål som underkändes efter videogranskning. Reece James blev avvinkad för en hårfin offside i första halvlek och i andra halvlek underkändes ett mål då Kai Havertz stötte i bollen med armen.

Aston Villa som jagar en Europaplats till nästa säsong tog tre nya poäng. Laget vann med 2–1 mot Leicester efter ett sent segermål av Bertrand Traore.

Resultat:

Chelsea–Liverpool 0–0

Boournemouth–Brighton 0–2

Leeds–Nottingham 2–1

Leicester–Aston Villa 1–2

Sport

Golfbollarna förändras för att göra slagen kortare

Bollarna i golf kommer att begå en förändring. Det har beslutats av instanserna som förvaltar reglerna i sporten, St. Andrews Royal and Ancient Golf Club R&A och USA:s golfförbund USGA.

Orsaken är att slagen blivit längre, samtidigt som det är svårt att förlänga golfbanorna.

– Vi är övertygade om att vi i och med det här beslutet har bättre möjligheter att nå en hållbar framtid för golf, skydda grenens särdrag och uppfylla vårt ansvar mot naturen, säger Martin Slubers, vd för RA till BBC.

De nya bollarna införs i proffsturneringar år 2028 och i amatörtävlingar år 2030.

SVT skriver att redan nu är ungefär 30 av alla golfbollar till salu sådana som klarar de nya testerna, medan 70 procent på sikt måste bytas ut.

HIFK hängde inte med – BK-46 tillbaka på segerspåret efter Europauttåget

Det blev uttåg mot serbiskt motstånd i helgens Europaspel. Men i den inhemska handbollsligan är BK-46 svårstoppade.

Tabellettan hade inte några större problem med att fixa med sig en trepoängare från huvudstaden på torsdagskvällen.

Ligafemman HIFK halkade efter direkt och BK ledde med 10–3 då första halvlek var halvvägs. 17–9 i paus blev under andra halvlek till 38–24 i en historia där gästerna aldrig släppte greppet.

– I andra halvlek hade vi en svagare stund, men under största delen av matchen gick det som det skulle och det syns i resultatet, kommenterade BK-lotsen Andreas Rönnberg på förbundets sajt.

– En dålig match av oss, vi fick inte igång spelet alls, sammanfattade IFK-tränaren Rostislav Grinishin.