Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Colombian ska stärka titelutmanarens målproduktion – Honka hämtar tillbaka sin stjärnförsäljning från Skottland

Uppdaterad 05.04.2023 15:14.

Fjolårssensationen Agon Sadiku försvann till norska Rosenborg med bara dagar till seriestart – och Honka fick bråttom med att hitta en ersättare till anfallet.

Det dröjde inte värst länge förrän man hittat en ersättare till Hagalund. En bekant sådan, dessutom.

Det är unge colombianen Juan Alegria som återvänder till klubben efter att inte ha lyckats slå igenom hos skotska storklubben Rangers, där han fick nöja sig med en vardag i reservlaget och utlåningar.

Anfallaren kom till Finland hösten 2020 och hann aldrig slå igenom på allvar i ligan. Alegria hade bara gjort 16 matcher och två mål för Honka då Rangers köpte honom för en summa som uppgavs vara sexsiffrig.

Honka uppger att kontraktet med återvändaren är flerårigt. Debuten kan ske redan i kväll, då fotbollsligan startar med full omgång.

Honka gästar titelfavoriten HJK, i en match som Yle sänder med start klockan 18.15. Alegria inleder på bänken.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.