Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dicken började starkast men Cocks knep vinsten i första semifinalen

Cocks taggar till inför match.
Bildtext Cocks vann den första semifinalen mot Dicken.
Bild: Kalle Parkkinen

Dicken började den första semifinalen mot Cocks bäst. Men när Cocks fick i gång spelet var det ingen fråga om saken och Cocks vann det första mötet.

Inför matchen var Cocks solklar favorit i handbollsligans semifinal mot Dicken.

- Cocks har spelat en övertygande grundserie. Det kommer att krävas mycket arbete från vår sida för att utmana dem. Som lag kommer vi att gå ut och göra jobbet, säger Dickens tränare Ken Sirenius.

Dicken vann sin kvartsfinal mot Helsingfors IFK med klara 3–0 och Cockstränaren Christophe Viennet tycker inte att det är en överraskning att Dicken har tagit sig så här långt.

– De har utvecklats mycket under den andra halvan av säsongen. Dicken har spelare med erfarenhet av tuffa matcher och några talangfulla ungdomar, säger Cocks huvudtränare.

Dicken piggare i inledningen

Inför 389 åskådare var det Dicken som inledde starkast i Cocks arena i Riihimäki.

Dicken fick snabbt en ledning på några mål, mycket tack vare tre mål av Armi Pärt på sju minuter. Matchen stod och vägde på den målskillnaden tills Cocks fick igång maskineriet.

När Cocks väl fick igång spelet jobbade de sig snabbt ikapp och förbi Dicken och lagen gick till halvtidsvila med 14–12 till Cocks.

Filip Söderlund.
Bildtext Dicken började matchen bäst.
Bild: Kalle Parkkinen / Newspix24 / Handbollsförbundet

Cocks ryckte tidigt i andra halvleken

Cocks sprang iväg med matchen i början av andra halvlek. Riihimäkilaget gjorde sju av de åtta första målen i halvleken.

– Tyvärr hade vi en lite dålig start på den andra halvleken. Vi lät Cocks springa och kontra in målen. Vissa delar av vårt spel började vi korrigera och samtidigt kan jag vara nöjd med en del, säger Dicken tränaren efter matchen.

Efter den sekvensen var spänningen i matchen borta och slutresultatet blev 30–26 till Cocks.

– Vi började matchen väldigt dåligt och de sista fem minuterna var också dåliga, men då hade vi redan vunnit matchen. Jag är glad att vi har en så bred trupp och att jag kunde spela med alla. Detta kommer att spara energi inför de viktiga finalmatcherna, säger Cockstränaren Christophe Viennet efter matchen.

Resultat:

Cocks–Dicken 30–26 (14–12)

Cocks: Luka Brkljacic 9, Piotr Rybski 6, Teemu Tamminen 4, Davor Basaric 4, Pavel Duda 3, Vitalie Nenita 2, Nuno Martins Afonso Santos 1, Teimuraz Orjonikidze 1

Dicken: Armi Pärt 5, Benjamin Peitsaro 5, Filip Söderlund 4, Roni Syrjälä 4, Benny Broman 2, Carlo Granfors 2, Joachim Broman 2, Timmy Thor 1, Anthon Nyström 1

Diskussion om artikeln