Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pukki började på bänken – Norwich tog ”säsongens viktigaste seger”

Hisslaget Norwich har inte haft någon toppsäsong. Särskilt på sistone har trenden varit tung, med två förluster och två kryss som saldo för de fyra senaste matcherna.

På långfredagen kom en efterlängtad trepoängare. Blackburn bortabesegrades med 2–0 efter mål av Liam Gibbs och Gabriel Sara.

Livsviktiga poäng för sjuan Norwich, som är strax utanför platserna för playoff-spel till Premier League. Den sista playoff-platsen innehas just nu av just sexan Blackburn – avståndet lagen emellan krympte nu till en poäng, men Norwich har spelat en match mer.

Norwich har haft många skador som stört säsongen. Efter dagens skalp var tränaren David Wagner helnöjd.

– Jag tycker att det här är vår viktigaste seger för säsongen. Den här insatsen och kämpaglöden förtjänar stora hyllningar, sa coachen.

Klubbikonen Teemu Pukki meddelade tidigare i veckan att han lämnar Norwich efter säsongen. I dag fick finländaren börja på bänken, landslagsanfallaren byttes in i minut 64.

Sport

Pukki satte in straff – blev vald till lagets bästa spelare

Teemu Pukki lyckades med målskyttet i den nordamerikanska fotbollsligan MLS i natt. Pukki fick förtroendet att slå en straffspark i början av andra halvlek och förvaltade den bra.

Pukki sköt ner i målvaktens högra hörn och gav ledningen till sitt Minnesota. Minnesota vann med 2–1 över St. Louis.

Fansen röstade fram Pukki som lagets bästa spelare. Den finländska anfallaren är i bra form och har nu gjort fyra mål på fem MLS-matcher.

Heliövaara och Glasspool förlorade semifinalen i Saint-Tropez

Harri Heliövaara har några starka veckor bakom sig med en titel i US Open och Davis Cup-framgång med Finland.

Men Challenger-turneringen i Saint-Tropez slutade i besvikelse för finländaren. Heliövaara och Lloyd Glasspool förlorade semifinalen i dubbelturneringen mot fransmännen Jonathan Eysseric och Harold Mayot.

Heliövaara och Glasspool som var förstaseedade i turneringen förlorade semifinalen i två raka set (6–7, 4–6).

Finalen bli en helfransk affär då Eysseric och Mayot ställs mot Dan Added och Albano Olivetti.