Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Trafikuppdrag har sysselsatt polisen i sydvästra Finland under påsken

Under fredagen och lördagen har polisen varit upptagen med flera trafikuppdrag i regionen. Flera fortkörningar har påträffats på olika håll. Dessutom har flera rattfyllerister och förare utan körkort åkt fast.

Polisen påträffade under långfredagen totalt 10 rattfyllerister, varav hälften var lindrig rattfylleri och hälften grovt rattfylleri. Polisen stötte på totalt åtta förare utan körkort.

Bland annat körde en ung man i Letala efter lunchtid på lördagen mot polisen i 114 kilometer i timmen i ett område där högsta tillåtna hastigheten är 60 kilometer i timmen. Mannen är misstänkt för att grovt äventyrande av trafiksäkerheten, och fick ett tillfälligt körförbud.

Åboland

En ensam kvinna står med två skyltar framför det stora ryska konsulatet.

Polisen granskar det tidigare ryska generalkonsulatet i Åbo

Statliga fastighetsbolaget Senatfastigheter och polisen genomför den här veckan en kartläggning av byggnaden där det ryska generalkonsulatet i Åbo tidigare verkade.

Nästan alla barn får vattkoppsvaccin i Egentliga Finland

Enligt en studie från Institutet för hälsa och välfärd, THL, är täckningen av vattkoppsvaccin (den första dosen) cirka 85 procent i Finland.

I Egentliga Finland är vaccinationstäckningen hela 94 procent.

Vaccin mot vattkoppor infördes i vaccinationsprogrammet år 2017 och har minskat vattkoppsfallen till en bråkdel av vad de var tidigare.

Vaccination mot vattkoppor ges vid 1,5 års och 6 års ålder.