Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bakslag för Arsenal i titeljakten – tappade tvåmålsledning mot Liverpool

Arsenal tappade viktiga poäng i sin guldjakt då laget kryssade mot Liverpool. Gabriel Martinelli och Gabriel Jesus såg till att Arsenal ledde med 2–0 efter en halvtimme men Liverpool kom tillbaka.

Mohamed Salah reducerade strax före paus och i början av andra halvlek hade han chans att kvittera, men bommade en straff.

Liverpool fick fler lägen och i den 87:e minuten kom kvitteringen. Roberto Firmino nickade in bollen och matchen slutade 2–2.

Arsenals poängtapp öppnar för en spännande avslutning på ligasäsongen. Laget har sex poäng mer än tvåan Manchester City men har också spelat en match mer. Lagen kommer dessutom att möta varandra i slutet av april.

Sport

Tarjei Bø tog segern efter några års uppehåll

Tarjei Bø tog säsongens första och karriärens 13:e deltävlingsseger i världcupen i skidskytte.

35-åriga norrmannen Bø vann sprinttävlingen i österrikiska Hochfilzen. Landsmannen Sturla Holm Lægreid var tvåa före Sveriges Sebastian Samuelsson.

Av finländarna kvalade Otto Invenius och Jaakko Ranta in i jaktstarten. Invenius var 39:e och Ranta 48:e. Jonni Mukkula var 68:e och Joni Mustonen 75:e.

Förra gången Bø vann en individuell deltävling var i mars 2021.

Bø har skördat framgång i det norska stafettlaget i stortävlingar och dessutom vunnit två individuelal VM-guld i karriären.

Golfbollarna förändras för att göra slagen kortare

Bollarna i golf kommer att begå en förändring. Det har beslutats av instanserna som förvaltar reglerna i sporten, St. Andrews Royal and Ancient Golf Club R&A och USA:s golfförbund USGA.

Orsaken är att slagen blivit längre, samtidigt som det är svårt att förlänga golfbanorna.

– Vi är övertygade om att vi i och med det här beslutet har bättre möjligheter att nå en hållbar framtid för golf, skydda grenens särdrag och uppfylla vårt ansvar mot naturen, säger Martin Slubers, vd för RA till BBC.

De nya bollarna införs i proffsturneringar år 2028 och i amatörtävlingar år 2030.

SVT skriver att redan nu är ungefär 30 av alla golfbollar till salu sådana som klarar de nya testerna, medan 70 procent på sikt måste bytas ut.