Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Norwich tappade poäng – utbytte Teemu Pukki uppe i elva mållösa matcher

Det engelska fotbollslaget Norwich försöker ta sig tillbaka till Premier League. Drömmen om avancemang fick sig en törn på måndagskvällen då den klara förhandsfavoriten Norwich bara fick 0–0 hemma mot Rotherham.

Teemu Pukki fick starta för Norwich, men övertygade inte och blev utbytt i den 66:e minuten. Den finländska landslagsspelaren har senast gjort mål den 14 januari och är nu uppe i elva raka klubblagsmatcher utan mål.

I den haltande serietabellen har en majoritet av lagen spelat 41 av 46 matcher. Ledaren Burnley har redan säkrat avancemang, medan det mesta pekar på att tvåan Sheffield United tar den andra direkta biljetten.

Lag 3–6 får kvala om den sista platsen. Åttan Norwich har 61 poäng på 41 matcher, sexan Blackburn 62 poäng på 40 matcher.

Sport

Unika kompromissen för värdskapet av fotbolls-VM 2030 – matcher på tre kontinenter

VM 2030 blir ett jublileumsmästerskap för Fifa, då man ska uppmärksamma att det gått 100 år sedan det första herrmästerskapet.

Nu har Fifa kommit fram till en udda lösning för arrangörskapet då man kombinerat två anbud.

Förslaget är att merparten av mästerskapet spelas i Spanien, Portugal och Marocko. Men tre matcher skulle spelas i Sydamerika, i form av Argentina, Uruguay och Paraguay, som skulle inleda gruppspelet på respektive lands hemmaplan.

Uruguays premiär planeras till Éstadio Centenario i Montevideo, där VM-finalen 1930 spelades. Värdskapet ska klubbas igenom på Fifas kongress nästa år.

Även kring de kommande EM-turneringarna händer det saker.

För 2028 står nu Irland och Storbritannien kvar som enda värdkandidat. Detta efter att Turkiet hoppat av – för att i stället söka om EM 2032 tillsammans med Italien.

Uefa ska bekräfta värdländerna på tisdag. Nästa års EM ordnas i Tyskland.

Källor: Reuters, AFP

KPV- och Jaroprofilen Patrick Byskata avslutar karriären

Det blev en skadefylld sista säsong för Patrick Byskata, 32. Karlebysonen lägger av karriären efter att hans KPV slutat på nedflyttningsplats i division 1.

Mittfältaren tog plats i KPV:s A-lag år 2010. Ligaspel hann han med både i KPV, Jaro och IFK Mariehamn. I Norge representerade Byskata Bryne och Brattvåg.