Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rallycrossföraren Niclas Grönholm fick mångårigt kontrakt i VM-serien med sitt stall: ”Jag är stolt över att få fortsatt förtroende”

Niclas Grönholm i farten.
Bild: CE Dealer Team

Rallycrossteamet CE Dealer Team som debuterade i VM-serien förra året fortsätter att satsa på grenen under de närmaste åren. Stallet har undertecknat en flerårig kontraktsförlängning med föraren Niclas Grönholm som tog VM-brons förra året.

26-årige Grönholm säkrade sin tredje plats i fjolårets VM-serie efter bland annat en seger och fyra pallplatser under år 2022.

– Jag är stolt över att få fortsatt förtroende för att tillsammans gå vidare i vår banbrytande FIA World RX-resa, något som verkligen motiverar mig inför de kommande utmaningarna, säger Niclas Grönholm i stallets pressmeddelande.

– Trots att teamet hade en stark första säsong är jag aldrig nöjd förrän vi nått toppen. Och det är precis vad vi har jobbat hårt för under hela vintern. Motståndet kommer utan tvekan att bli lika tufft den här säsongen, men vi fortsätter att jobba på allvar för att nå våra mål. Jag kan inte vänta med att få sätta mig tillbaka bakom ratten på min PWR RX1e!

Niclas Grönholms stallkamrat under den kommande VM-säsongen klarnar på torsdag.

I år körs VM-serien i rallycross för andra gången någonsin med helelektriska bilar. Säsongen 2023 startar den 3-4 juni i Montalegre i Portugal. Totalt körs det tio deltävlingar i Europa, Afrika och Asien. Säsongen avslutas med en helt ny deltävling i Hong Kong den 11-12 november.