Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hulkko klarade VM-gränsen: ”Handlade mer om vilja än skicklighet”

Ida Hulkko noterades för tiden 30,86 på 50 meter bröstsim i en tävling i Stockholm på fredagskvällen. Tiden är under gränsen för sommarens VM.

– Det handlade mer om vilja än skicklighet men i det här skedet räckte det gott och väl. Jag är glad över att jag klarade VM-gränsen nu så får jag i lugn och ro satsa på 100 meter bröstsim mot sommaren, säger Hulkko i ett pressmeddelande.

Hulkkos tid räckte till en tredje plats i tävlingen och hon är nu nia i världen på 50 meter börstsim den här säsongen.

– Så småningom börjar jag bygga upp tävlingsformen. Det här bådar gott och allt känns bra, säger Hulkko.

Långbane-VM arrangeras i Japan i juli.

Sport

Kerttu Niskanen åker skidor.

Jessie Diggins överlägsen i Gällivare – blåvitt magplask då Kerttu Niskanen på 22:a plats var bästa finländare

I världscupen i längdskidåkning tävlade damerna på lördagsförmiddagen i Gällivare. Segern gick till USA och de övriga pallplatserna till Sverige. Kerttu Niskanen fick nöja sig med en 22:a plats och Krista Pärmäkoski var 25:a.

Sveriges fotbollsdamer missar sommar-OS 2024

Sverige har spelat i varje OS sedan damfotbollen introducerades på programmet i Atlanta 1996. Efter fredagens matcher i Nations League står det klart att Sverige inte kommer att vara med i Paris 2024.

Sverige åkte på en 0–1-förlust i Schweiz och tappade chansen att vinna gruppen. Spanien säkrade gruppsegern, trots att laget åkte på en sensationell 2–3-hemmaförlust mot Italien. Inför matchen låg oddsen för en italiensk seger på cirka 30.

Om Sverige hade besegrat Schweiz hade gruppsegern stått på spel i den avslutande Spanien–Sverige-matchen.

Anna Westerlund

Westerlund är damfotbollens nya pärla, också tidigare landslagskollegan Julin belönades på bollförbundets gala

Anna Westerlund fick ett nytt hedersomnämnande av bollförbundet då hon utsågs till pärla (Helmi). Bland de prisbelönta på galan fanns också landslagens nuvarande fixstjärnor Lukas Hradecky och Natalia Kuikka..

GrIFK och Dicken inledde baltiska ligan med varsin seger

De finländska mästarna Grankulla IFK vann över lettiska med 41–25 (17–10) då damernas baltiska liga inleddes i Tallinn. Helsingforslaget Dicken vann däremot över litauiska Zalgiris med 31–28 (16–11) i en mer jämn match.

Båda finländska lagen kommer att spela varsin match även på lördag och söndag.