Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drömstart på omstarten för Wilma Sjöholm – nätade direkt då Honka skrällde mot HJK: ”Känner mig fri här”

Här gör Wilma Sjöholm mål mot sin tidigare klubb - Spela upp på Arenan

Wilma Sjöholms senaste säsonger har varit mardrömslika. Efter ytterligare en skadeförstörd sommar i HJK bytte hon till Honka – och passade genast på att sänka Klubi.

– Jätte, jätteskönt.

Det är en lättad Wilma Sjöholm som svarar i telefon några timmar efter att domaren blåst av matchen mellan hennes Honka och HJK.

Sjöholm stod för det enda målet i matchen då Honka lyckades inleda säsongen med tre poäng. På bortaplan. Mot ett topptippat lag.

– Det är alltid viktigt som anfallare att göra mål snabbt. Speciellt i en sådan här match, säger Sjöholm.

Honka firar Wilma Sjöholms mål.
Bild: Lehtikuva

Målet kom redan i den sjunde minuten. Efter det handlade det om att säkra poängen genom att slita bakåt. Det gick vägen.

– Vi har rätt inställning och kämpar som ett lag in i det sista. Jag är jättestolt över alla i truppen, säger Sjöholm.

”Det har varit tungt”

På ett personligt plan var fullträffen efterlängtad. Inte bara för att den kom mot just HJK, vilket Sjöholm förvisso menar att inte ens spelade in, utan mest för att den visar att hon fortfarande kan göra mål.

Den förra säsongen blev det bara två fullträffar på elva matcher i ”Klubi”.

– Det har varit mycket skador och jag har fått jobba mycket utanför plan. Det har varit tungt att sitta vid sidan och bara följa med alla andra spela. Så det känns jättebra att få en bra start i ett lag där jag trivs väldigt bra och där jag fått fötroende. Nu kan jag bara njuta, säger hon.

Wilma Sjöholm i närkamp.
Bildtext Wilma Sjöholm i farten för HJK förra säsongen.
Bild: Matias Honkamaa / Lehtikuva

Vad var det som låg bakom beslutet att byta HJK mot Honka?

– Mest upplevde jag bara att jag behövde ett miljöombyte för att kunna ta nästa steg i min karriär. Så här långt har jag känt att det var rätt. Jag har fått en stor roll i laget och känner mig fri.

Att kalla dagens resultat en skräll är inte att överdriva alls. HJK tippas höra till de enda lagen som kan utmana KuPS om guldet medan Honka åtminstone på pappret får kämpa om en plats i den övre slutserien.

– Jag har också känt av att det inte är värst många som tror på oss. Alla trodde det skulle vara självklart hur den här matchen skulle sluta. Men vi tror på oss själva, vi har byggt ett lag som fått allt att flyta på bra.

– Så det är jätteskönt och jätteviktigt att visa att vi kommer att kämpa för varje poäng. Vi kommer inte att vara ett lätt motstånd.

Videobilder från Ruutu.