Hoppa till huvudinnehåll

Sport

IFK Mariehamn tappade ledningen två gånger om och förlorade mot FC Lahti

IFK Mariehamn hade alla chanser att ta tre poäng hemma mot FC Lahti på söndagen, men kammade till slut noll.

Timi Lahti gav ”Grönvitt” ledningen i den första halvleken, men efter paus repade sig Lahtisgästerna ordentligt. Tommi Jäntti kvitterade fem minuter efter paus, men IFK tog ledningen igen bara tio minuter senare genom Samuel Anini Junior.

Altin Zeqiri stod för den andra kvitteringen för gästerna med drygt tio minuter kvar på klockan och kort efter det satte Juho Pirttijoki in segermålet för Lahti.

– En väldigt intressant match. Vi var lite tröga i första halvlek, snackade ihop oss i paus och började röra på bollen mycket bättre i andra, säger Jäntti i Ruutus tv-intervju.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.