Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lauri Markkanen inledde värnplikten – storebror Eero hjälpte med håret

Uppdaterad 17.04.2023 22:01.
Lauri Markkanen bär militärens utrustningssäck.
Bildtext Lauri Markkanen har mottagit säcken med sin miliära utrustning,
Bild: Lehtikuva

Militärtjänstgöringen började för Lauri Markkanens del på måndagen. NBA-stjärnan avser kombinera armén och basketen i sommar. Han vill avklara så mycket som möjligt av tjänsten innan nästa säsong.

Basketstjärnan Lauri Markkanen inledde sin militärtjänstgöring i Sandhamn i Helsingfors på måndagen.

Det 26-åriga NBA-proffset tog tillfället i akt och ryckte in efter att hans lag Utah Jazz missade slutspelet. Markkanen försöker avtjäna en så stor del av värnplikten som möjligt innan nästa säsong.

– Tanken är köra samtidigt med både militären och basketen i sommar, jag tror nog att det lyckas, säger Lauri Markkanen till Yle Urheilu.

Markkanen tjänstgör i Försvarsmaktens Idrottsskola, där beväringarna tilldelas idrottskommenderingsdagar och övriga träningsmöjligheter utgående från individuella träningsplaner.

Storebror klippte håret

Kort hår är kutym under militärtjänstgöringen. Även Lauri Markkanen ryckte in med kort hår – men inte helt problemfritt.

– Frun inledde klippandet, men maskinen gick sönder. Vi var tvungna att gå till butiken för att köpa en ny, med hatten noga om huvudet, säger han.

– Storebror Eero kom förbi innan han gick för att spela frisbeegolf. Han rakade mitt hår kort och det godkändes åtminstone nu.

Lauri Markkanens storebror Eero Markkanen är fotbollsspelare och håller i år till i Helsingforslaget Gnistan i herrettan.

Diskussion om artikeln