Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Rättegången mot Fox News inleds

Mediebolaget Fox News anklagas för att medvetet ha kommit med falska påståenden om valfusk. Rättegången inleds nu i en domstol i Wilmington i delstaten Delaware.

Det handlar om en ärekränkningsprocess med anknytning till rösträkningsföretaget Dominion Voting Systems.

Dominion Voting Systems stämmer Fox på 1,6 miljarder dollar och hävdar att nyhetsmediet upprepade gånger rapporterat om att företagets röstmaskiner var riggade under Trumps omvalskampanj 2020 samtidigt som Fox visste att det inte var sant.

Frågan är vad som skedde bakom kulisserna på Fox News veckorna efter presidentvalet 2020. Utredningarna väntas kunna kasta ljus över flödet av desinformation efter valet som den dåvarande presidenten Donald Trump förlorade mot Joe Biden.

Källa: AP

Utrikes

En personbil i rasmassorna efter det stora raset på väg E6 i västra Sverige. Bitar av vägbeläggning ligger varvat med grönt gräs och gråbrun lerjord.

Kvicklera – när lerjord blir flytande i samband med ett ras

Istiden skapade lerjordar som kan bli farlig kvicklera.

Belägrade armenier i Nagorno-Karabach avväpnas i utbyte mot mat

Etniska armenier i den azerbajdzjanska enklaven Nagorno-Karabach har börjat lägga ner sina vapen enligt ett avtal om eldupphör tidigare i veckan.

Den första humanitära Röda Kors konvojen med förnödenheter till 120 000 belägrade armenier, har samtidigt anlänt till Nagorno-Karabach.

Det ryska försvarsministeriet som övervakar eldupphöret, säger att armenierna i enklaven har överlåtit sex bepansrade fordon fulla med vapen.

Ryssland har i gengäld levererat 50 ton mat.

Thailands största parti bytte partiledare på grund av militärens motstånd

Thailands största parti Kao Klai eller Framstegspartiet, har bytt ledare, trots att partiet vann en jordskredsseger i parlamentsvalet i maj.

Partiledaren Pita Limjaroenrat, fick inte tillräckligt stort stöd i parlamentet för att utses till premiärminister på grund av militärens motstånd.

Militären och rojalister anklagade Pita för att ha brutit mot regler som förbjuder parlamentsledamöter från att äga medier.

Pita lämnade därför ordförandeposten och han ersattes på lördag av partiets generalsekreterare Chaithawat Tulathon.

Chaithawat säger att han stannar kvar som partiledare tills Pita kan återvända till politiken.

Bild tagen uppifrån på en motorväg som rasat samman. I bild syns flera lastbilar och byggnader samt skog i närheten av vägen.

Polisen utreder om sprängning orsakat enormt vägras i Sverige – flera är skadade

Totalt är en yta på ungefär 14 000 kvadratmeter drabbad.