Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ferrari fick nej av Fia – Sainz bestraffning i Australien står kvar

Ferrari hade begärt att internationella bilsportförbundet Fia skulle se över straffet som Carlos Sainz fick i Australiens GP. Fia valde ändå att avvisa begäran och därmed blir det ingen förändring i resultatlistan.

Sainz fick ett fem sekunders tidsstraff för att han orsakade en kollision med Fernando Alonso i samband med en omstart i slutet av loppet.

Straffet gjorde att Sainz flyttades ner till tolfte plats och blev därmed utan poäng i tävlingen. Enligt Fia har Ferrari inte presenterat någon ny relevant information om händelseförloppet.

– Vi är besvikna och kände att vi hade gett tillräckligt med ny information för att Fia skulle ompröva beslutet, säger Ferrari ett uttalande.

Ferrari har haft en tung start på säsongen och efter tre tävlingar ligger stallet redan 97 poäng bakom Red Bull i konstruktörsmästerskapet.

Sport

HIFK vann derbyt och tog höstens första seger – Dicken har förlorat säsongens samtliga tre matcher

Säsongen har inte börjat något vidare för Dickens handbollsherrar. Saldot är nu tre förluster på tre matcher.

På tisdagskvällen förlorade Dicken derbyt mot HIFK med 28–30. Dicken ledde med 21–17 då 42 minuter hade spelats, men tappade greppet på slutet.

– Vi gör en okej match. Vi krigar på bra och hade rätt inställning. Vi spelade för vinst och det var en tajt match, säger Dickentränaren Ken Sirenius till förbundet.

Matchen sågs av 194 åskådare och Benjamin Peitsaro i Dicken var matchens klart bästa målskytt med sina 13 mål.

För HIFK var segern höstens första och saldot skrivs nu 1–0–2.

Tappara rycker i FM-ligan – rookien och segermålskytten Oiva Keskinen fortsätter att leverera

På tisdagskvällen spelades en match i hockeyligan. I den vann Tappara borta över Lukko med 2–1.

Segermålet kom då 53.20 hade spelats. Den 19-årige Oiva Keskinen hade spelat fram till Tapparas 1–0-mål och styrde själv in 2–1-målet.

Keskinen, som gör sin första ligahöst, har på 8 matcher noterats för 2+3=5 poäng. Han är brorson till VM-guldmedaljören Esa Keskinen och reserverades i somras av Columbus som draftens 194:e spelare.

För Lukko bröts en fyra matcher lång segersvit. Ligaledaren Tapparas saldo är 20 poäng på 8 matcher och laget har skapat en liten lucka till tvåan Jukurit som har 15 poäng efter 7 spelade matcher.