Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Robert Kennedy Jr. utmanar Biden som demokraternas presidentkandidat

Den år 1963 mördade John F. Kennedy brorson, Robert Kennedy Jr, meddelar att han ställer upp som kandidat i USA:s presidentval 2024.

Den 69-åriga Kennedy säger sig sträva efter en kandidatur för demokraterna och han utmanar därmed den sittande presidenten Joe Biden, som vid flera tillfällen meddelat att han ställer upp för återval i Vita huset.

Man har inte gett så goda utsikter för att Kennedys kampanj skulle lyckas. Under de senaste åren har Kennedy blivit känd som vaccinmotståndare och för att sprida konspirationsteorier.

Kennedy Jr:s far, Robert F. Kennedy var verksam som USA:s justitieminister och som senator på 1960-talet. Hän lönnmördades under sin presidentvalskampanj år 1968.

Källa: AFP

Utrikes

Den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdoğan och Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis

Grekland och Turkiet försonades under Erdogans besök i Aten

Alla tvister mellan de historiska rivalerna ska nu lösas.

Två poliser eskorterar fyra asylsökande i ett snölandskap vid en gränsövergång.

BBC: Ryssland rekryterade migranter vid finska gränsen för att kriga i Ukraina

Utlänningar med utgångna ryska visum har värvats för armén.

USA:s stöd för Guyana är ”orubbligt” enligt utrikesminister Blinken

USA:s stöd för Guyanas suveränitet är orubbligt. Det var budskapet när USA:s utrikesminister Antony Blinken talade med Guyanas president Mohamed Irfaan Ali, vilket USA:s utrikesministerium meddelar i dag.

Tidigare i veckan stod det klart att Venezuela, enligt landets valmyndigheter, röstat för att annektera två tredjedelar av grannlandet Guyana.

USA stöder dagens gränser som följer en konvention från 1899, och att någon förändring av gränsen inte får ske utan att båda parterna är överens.

Det amerikanska oljebolaget ExxonMobil äger nybyggda oljeriggar utanför Guyanas kust, vilket har bidragit till att det omtvistade området blivit geopolitiskt viktigare.