Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Tingsrätten häktade en man för det misstänkta Lövödråpet i Helsingfors – också hans fru häktades

Uppdaterad 20.04.2023 17:10.

Helsingfors tingsrätt har på sannolika skäl häktat en 32-årig man misstänkt för dråpet som skedde i en lägenhet på ön Lövö i Helsingfors. Han misstänks också för skjutvapenbrott.

Tingsrätten häktade också hans 34-åriga fru, som misstänks för samma brott.

Polisanmälan om dråpet gjordes i söndags. Offret var en man född 1995. Polisen misstänker att offret avled i lägenheten till följd av skador som orsakades av våld. Offret och de misstänkta ska ha känt varandra sedan tidigare.

Artikeln och rubriken uppdaterades 20.4.2023 kl 17.09 med informationen om att också en kvinna häktades.

Relaterat

En vägskylt där det står Helsinki Helsingfors och där stadens vapen med en båt och en krona syns, men det är delvis täckt med rödgul tejp.

Rödgula tecken i Helsingfors – är det okej att täcka över stadens vapen på vägskyltar?

Jokerit är tillbaka i stan, och det märker du vid bilratten.

Visualisering av ett cylinderformat skyddsnät runt Havis Amanda. På bilden står nätet i springbrunnen, så sjölejonskulpturerna är utanför skyddsnätet..

Responslådan svämmade över – Helsingfors får kanske tänka om kring Havis Amandas skydd

Staden funderar på att rita om skyddet kring Havis Amanda.

Ulrikasborgsmordet: Mannen kan inte åtalas för mordförsök eftersom han redan fått böter för samma brott

Den man som misstänks ha mördat sin fru i Ulrikasborg i Helsingfors i december 2022 kan inte åtalas för mordförsök på sin familj året innan.

I samband med mordutredningen misstänkte polisen att han ska ha försökt mörda sin familj när han körde sin bil i vattnet i närheten av Salutorget i Helsingfors 2021. Förutom mannen fanns fem andra personer i bilen.

Då dömdes han enbart för äventyrande av trafiksäkerheten till böter.

Åklagaren yrkade i Högsta domstolen att bötesstraffet ska rivas upp. Åklagaren ansåg att det var fråga om försök till brott mot liv, eftersom nya omständigheter har framkommit.

Enligt åklagaren borde händelserna vid Salutorget ha behandlats i rätten som ett brottmål. Men Högsta domstolen ansåg att det inte var sannolikt att mannen skulle ha dömts för försök till brott mot liv i stället för eller vid sidan av äventyrande av trafiksäkerheten – trots de nya omständigheterna.