Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Ted Forsströms drömgrannar

Från 2015
Uppdaterad 19.11.2015 09:35.
En man med en pingvin.

Helsingin Sanomat publicerade en lista på de karaktärsdrag vi finländare hatar mest hos våra grannar. Ted Forsström har nu sammanställt motsatsen; en lista på sina drömgrannar.

Jag är själv den ultimata finska grannen. Jag undviker alltid ögonkontakt, tar trapporna om någon annan väntar på hissen, har ingen aning om vad någon i mitt höghus heter, och skulle inte ringa till polisen ens fast en granne stod blodig på min balkong och bankande skrek TED RING POLIS TED NILS HÅKAN FORSSTRÖM DU MÅSTE RINGA POLISEN FÖR DJÄVULEN ÄR I TRAPPHUSET! Jag skulle dra ner gardinen och sätta på mig hörlurarna, vilket är den perfekta finska reaktionen. Var å ejn me sett, som det heter i Österbotten.

Hursomhelst så har jag funderat på vilka egenskaper de bästa grannarna besitter och sammanställt en trevlig lista. Varsågoda!

NR. 1: BARBAPAPA-FAMILJEN

Familjen barbapapa.
Bild: Creative Commons/Televisione Streaming

Nästan varje dag inser jag att jag saknar rätt redskap för en uppgift. Alla som någonsin skruvat ihop möbler vet känslan när man öppnar skruvpåsen med skruvar som kräver en pentagramformad mejsel eller när klockan stannar och det enda som är tillräckligt litet för att lirka upp batteriluckan är tungan från en dvärgsilkesapa.

Då är det bara att knacka på hos familjen Barbapapa och fråga om man får låna yngsta dottern och be henne förvandla sig till de som krävs av situationen. Otroligt praktiskt! Dessutom älskar ju barn Barbapapa så de är ju de perfekta barnvakterna.

587 GRANNEPOÄNG

NR. 2: AGENT JAY FRÅN MEN IN BLACK-FILMERNA

Skärmdump.
Bild: Skärmdump från Youtube.

Har du haft en jobbig dag på jobbet? Kanske har du gjort bort dig under helgen? Knacka på och be Agent Jay radera ditt minne! Vilken granne! Dessutom är han ju aldrig hemma så inga problem med volymen här inte.

612 GRANNEPOÄNG

NR. 3: EN DEPRIMERAD IGELKOTT

En liten igelkott i oktober.
Bild: YLE/Rolf Granqvist

Hur låter en igelkott? Just det! Inte alls! Tystare granne får man leta efter! Depressionen medför säkert också att den mest ligger under täcket i sängen så det blir inga pinsamma "ska jag hälsa eller inte"-situationer i trapphuset. DESSUTOM, om du är lagd åt det hållet, så kan du ju knacka på och gosa lite med en igelkott? Vem vill nu inte det? Perfekt granne åt ensamma pensionärer!

492 GRANNEPOÄNG

NR. 4: NIGELLA LAWSON

Kvinnan gör chokladpasta, för Guds skull. Det finns inga situationer som inte görs bättre av en brittisk accent och choklad. Dessutom kan du alltid knacka på och låna vilken obskyr ingrediens som helst!

735 GRANNEPOÄNG

NR. 5: LASSE FRÅN BARNEN I BULLERBYN

Lyssna på det där skrattet! Otroligt underhållande! Mår man dåligt är det bara att knacka på och berätta vitsar och så blir man vips på bättre humör! Barn älskar ju dessutom hundar, så här får man direkt hundvakt vid behov.

485 GRANNEPOÄNG

NR. 6: HANNIBAL

Skärmdump.
Bild: Skärmdump från Youtube.

Okej, han är en mördande psykopat. MEN! Han är också psykolog, vilket ju kan vara väldigt tacksamt när man åker samma hiss. Några snabba frågor om ens barndom på väg upp till femman och så känns det redan lite bättre. PLUS så är han en utomordentlig kock och har ett fantastiskt sinne för mode och smak och ställer säkert gärna upp som smakråd. Så länge man alltid är artig, kulturell och trevlig i alla interaktioner så blir man inte mördad och uppäten.

496 GRANNEPOÄNG

NR. 7: 101 DALMATINER

Skärmdump.
Bild: Skärmdump från Youtube.

Hundvalpar!!!

621 GRANNEPOÄNG

NR. 8: JESUS KRISTUS

Kors
Bild: Brand X Pictures.

Schysst anspråkslös typ som inte torde vara till större besvär. Och råkar det bli problem så vänder han alltid andra kinden till. Ställer säkert upp om man får lust att bikta sig och är dessutom GULD vid hemmafester om man inte råkar ha tillräckligt mycket bröd eller vin.

777 GRANNEPOÄNG

NR. 9: MACGYVER

Skärmdump.
Bild: Skärmdump från Youtube.

Största plusset är ju förstås att om du är granne med MacGyver så har du havsutsikt, eftersom alla vet att MacGyver bor i en husbåt. Sen finns det ju ingen människa på planeten som är lika händig som MacGyver så har du problem med lampor som ska hängas upp eller krånglande digiboxar eller köttätande myror så är han killen du ringer. The Phoenix Foundation lär dessutom ordna de bästa firmafesterna så som granne är det säkert stor chans att bli bjuden.

792 GRANNEPOÄNG