Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KuPS sparkar sin tränare efter endast tre matcher – bekant namn tar över

KuPS från Kuopio har bara spelat tre matcher i årets fotbollsliga. Nu meddelar man dock att samarbetet med huvudtränaren Pasi Tuutti inte fortsätter. Tuutti tillträdde som huvudtränare i början av året då den dåvarande huvudtränaren Simo Valakari valde att kliva av projektet.

Under Tuuttis korta period som huvudtränare samlade KuPS ihop ett poäng, efter oavgjort mot KTP. De två övriga matcherna förlorade man med ett mål.

KuPS meddelar att Jani Honkavaara tar över befälet. Honkavaara fungerade som huvudtränare i KuPS under åren 2017–2019. Under Honkavaaras ledning tog KuPS hem mästerskapet år 2019. Om han kan upprepa bedriften återstår att se.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.