Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Platsen för guldfesten är redan bokad – då kopplade Tappara greppet om finalserien

Uppdaterad 21.04.2023 22:13.
Waltteri Merelä jublar.
Bildtext Waltteri Merelä fastställde slutresultatet i tom bur.
Bild: Lehtikuva

Blir det en ny guldfest i Tammerfors? Tappara har åtminstone bäddat bra för andra raka titeln. Laget tog sin andra seger över Pelicans då man vann på bortaplan med 2–0.

Framgångarna har avlöst varandra i Tappara under de senaste åren och i vårens finalserie är laget storfavorit mot Pelicans.

På kontoret jobbar man också för en ny titel och klubben har redan festplatsen klar. Enligt Ilta-Sanomat har Tappara bokat parkeringsplatsen vid Hakametsä ishall för guldfest.

Det första datumet som är inprickat är 28 april – dagen efter den femte finalen.

– En preliminär reservation måste göras i förväg, säger Tatu Rouvali som är evenemangsansvarig i klubben till tidningen.

På isen svarade laget upp på beställningen som kan leda till guldfest om en vecka. Tappara vann för andra gången mot Pelicans.

Tajt i Lahtis

Men det blev ingen utskåpning som i den första matchen. I stället var det en tajt tillställning i Lahtis.

Otto Rauhala nätade för Tappara redan efter en minut och 1–0 stod sig till slutskedet av matchen. Pelicans jagade en kvittering och tog ut målvakten men då fastställde Waltteri Merelä slutresultatet 2–0.

– Det var inte det bästa Tappara men det spelar ingen roll då vi vinner. Nu gäller det att nolla det här och insatserna blir bara högre, säger Tapparas målvakt Christian Heljanko till Yle.

Pelicans har nu hamnat i ett jobbigt läge och bara tre gånger tidigare har ett lag vänt 0–2 i matcher till guld.

Serien fortsätter på lördag i Tammerfors och då behöver Pelicans vinna annars kan Tappara på allvar börja förbereda för guldfest.

– Två vinster ger inget, man måste har fyra och vi kommer att ge allt tills vi har vunnit fyra matcher, säger Pelicansbacken Toni Utunen.

Resultat:

Pelicans–Tappara 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)
01.04 0–1 Otto Rauhala (Maksim Matushkin, Mikael Seppälä)
59.04 0–2 Waltteri Merelä (Jori Lehterä, Veli-Matti Savinainen)

Diskussion om artikeln