Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Cykeltävling påverkar trafiken vid åstranden under lördagen i Åbo

Under lördagen kommer både Östra och Västra Strandgatan att vara tillfälligt avstängda för allmän trafik på grund av en cykeltävling i centrum av Åbo.

Mellan 13:00 och 16:30 kommer åstranden mellan Domkyrkobron och Aurabron att vara avstängd. Aurabron är också stängd för trafik och enbart bussar är tillåtna att köra över bron då tävlingen pågår.

Trafiken dirigeras på plats och polisen övervakar området.

Åboland

Dataintrång i hemvården och på serviceboenden – flera tusen personuppgifter kan vara läckta

Företaget Westlog som transporterar inkontinensprodukter har utsatts för dataintråg. Det innebär bland annat att personuppgifter kan ha läckts.

Westlog ansvarar för transporten av inkontinensprodukter i Västra Finlands samarbetsområde, dvs. välfärdsområdena i Egentliga Finland, Satakunta och Österbotten. Bland kunderna finns serviceboenden och hemvård samt privatpersoner.

Kunders namn, kontaktuppgifter och personbeteckningar kan ha röjts i och med dataintrånget. Flera tusen kunder berörs av dataintrånget.

Gärningsmännen har dock inte lyckats ta sig in i välfärdsområdenas klient- och patientdatasystem, utan det gäller specifikt transportbolagets system.

En brottsanmälan har lämnats in och också en anmälan till dataombudsmannen.