Hoppa till huvudinnehåll

Sport

GrIFK vann den tredje semifinalen – matchen mot HIFK stod och vägde på slutet: ”Vi håller oss kyliga i anfallsspelet och Moa är magisk i målet”

Moa Sjölund firar en seger.
Bildtext Moa Sjölund vaktade Grankullamålet.
Bild: Tomi Hänninen / Handbollsförbundet

I FM-serien i handboll gör GrIFK och HIFK om den andra finalplatsen. Den tredje matchen i semifinalserien stod och vägde på slutet, men GrIFK lyckades hålla undan och vann med uddamålet.

Grundserietvåan Grankulla IFK har ena benet i finalserien. På söndagskvällen tog laget en 30–29-seger på hemmaplan mot grundserietrean Helsingfors IFK. GrIFK leder nu med 2–1 i matcher och tre segrar krävs för en finalbiljett.

Lagen höll jämna steg under den första halvleken och i pausvilan stod det oavgjort, 14–14.

HIFK:s Ella Holopainen var matchens bästa målskytt med sina sex fullträffar.
Bildtext Ella Holopainen var HIFK:s och även hela matchens bästa målskytt. Hon stod för nio fullträffar.
Bild: Matti Matikainen/Newspix24/Handbollsförbundet

GrIFK-rycket kom tidigt i andra halvlek då 14–14 förvandlades till 18–14 på två och en halv minut. På slutet fick HIFK i gång en stark slutspurt, men lyckades aldrig kvittera. Det blev därmed en uddamålsseger för Grankulla och segersiffrorna skrevs 30–29.

– Vi gjorde för många fel i början. Det kostade mycket energi att komma igen, konstaterar HIFK-tränaren Nils Kühr till handbollsförbundet.

Segerlagets tränare Patrik Johanson prisar sin målvakt Moa Sjölund.

– Skön vinst, vi studsar tillbaka på ett bra sätt från förra matchen. Vi håller oss kyliga i anfallsspelet och Moa är magisk i målet, säger Johanson.

GrIFK kan säkra finalplatsen i den fjärde semifinalen som spelas i Helsingfors på onsdag. En eventuell femte och avgörande match spelas i Grankulla på lördag. Vinnaren får göra upp om guldet tillsammans med finalklara Dicken.

Resultat

GrIFK–HIFK 30–29 (14–14)

GrIFK: Johanna Hilli 7, Anette Rakkolainen 5, Sandra Laitinen 4, Corinna Jensen 3, Linnea Harms 3, Mathilda Sandblom 3, Ella Paukku 2, Emily Johansson 2, Greta Wirén 1.

HIFK: Ella Holopainen 9, Anniina Nyholm 6, Jannie Grönmark 4, Sara Jäntti 3, Emma von Nandelstadh 3, Isabel Larsson 2, Natascha Foley 1, Mari Paukku 1.

Publik: 303 åskådare

GrIFK leder med 2–1 i matcher.

Diskussion om artikeln