Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Mer begränsad företagshälsovård för Pargas stads personal i år: ”På privata marknaden kostar företagshälsovården mer”

Andelen ordinarie anställda vid Pargas stad ökade under fjolåret, då många visstidsanställda fick fast anställning. Det visar Pargas stads personalrapport från år 2022, som presenterades för Pargas stadsfullmäktige på måndagskvällen.

Sjukfrånvaron bland personalen var fortsättningsvis hög, men ungefär på samma nivå som år 2021.

Fjolåret var även det sista året staden hade företagshälsovård i egen regi. För tillfället har stadens personal endast lagstadgad företagshälsovård, eftersom priset på företagshälsovård på den fria marknaden är betydligt högre.

Ifall staden vill erbjuda en mer omfattande företagshälsovård i framtiden kommer det att kosta, konstaterade stadens personalchef Peter Lindroos.

Åboland

Stadsdirektör Patrik Nygrén.

Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén avgår

Förtroendekris har lett till hans avgång.

Cecilia Hindersson är rektor för skärgårdens kombi

Cecilia Hindersson blir ny rektor för Arbis i Åbo

Cecilia Hindersson efterträder nuvarande rektorn Sixten Westerby, som går i pension. Hindersson jobbar just nu som rektor för det tvåspråkiga Skärgårdens Kombi i Pargas.

SIF öppnade säsongen med vinst över HIFK – GrIFK segrade i Åbo

Efter en jämn första period tog SIF greppet om matchen och ledde i halvlek med fyra mål. I andra halvlek höll gästerna tempot och ledde i sista tio minuterarna med åtta mål.

HIFK hittade en ny växel i slutminuterna, men kom inte närmare än fyra mål i från. Sjundeålaget tog hem poängen med siffrorna 31–35.

I Åbo var GrIFK bättre än ÅIFK med siffrorna 25-30.

– Första matchen är nu över och det finns en massa att förbättra. Speciellt att träffa rätt i de klara målchanserna, kommenterar GrIFK huvudtränaren Mikael Källman.

FM-ligan i handboll, herrar:

ÅIFK – GrIFK 25-30 (16-17)

HIFK – SIF 31-35 (12-16)

FM-ligan i handboll, damer

Dicken–SIF 34–23 (19–11)