Hoppa till huvudinnehåll

Sport

FC Haka var på väg mot säsongens första vinst men gav bort segern i slutminuterna

Höjdpunkterna mellan FC Haka och FC Honka - Spela upp på Arenan

Både FC Haka och FC Honka hade sina chanser i matchen. Ännu när några minuter återstod hade Haka ledningen men Honka kunde kvittera när de fick med sig en straff i slutminuterna.

FC Haka var väldigt nära att få med sig tre poäng i kvällens match mot FC Honka. Valkeakoskilaget Haka hade bollen i mål redan under stopptiden i första halvlek, men spelet var avblåst.

Det var en underhållande match med flera chanser åt båda hållen. Honka höll i bollen mest men Haka var väldigt farligt när de fick chanser.

Ledningsmålet för Haka kom i den 57:e matchminuten när de fick en frispark från kanten. Eero-Matti Auvinen var helt fri från markering vid den bakre stolpen och nickade lätt in 1–0.

Honka pressade på mer och mer mot slutet men matchen såg ut att gå mot en seger för Haka.

Märkliga slutminuter i matchen

Men när 86 minuter var spelade så uppstod en märklig situation i Hakas straffområde. Honka hade kontroll över bollen och domaren blåste av. Inne i straffområdet låg det en Honkaspelare och höll sig för ansiktet. I reprisen ser man att han tydligt får en hand upp i ansiktet, om det var avsiktligt eller inte är svårt att säga men resultatet blev en solklar straff.

Kevin Jansen var säker från elva meter och kvitterade.

Slutresultatet i matchen blev 1–1.

Säsongen fortsätter för Haka på lördag när man gästar serieledarna HJK. För Honkas del blir det en resa till Vasa när man ställs mot VPS på lördag.

Diskussion om artikeln