Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

TPS herrlag siktar på guld i innebandyligan: ”Vi vinner om vi spelar på vår egen nivå”

Uppdaterad 26.04.2023 08:30.
En man sitter på en bänk på Salutorget i Åbo.
Bildtext TPS-spelaren Erik Storgårds tror på att laget kniper guld herrarnas F-liga i år.
Bild: Linus Hoffman / Yle

På onsdagen fortsätter kampen om ligaguldet i herrarnas F-liga i innebandy. Då möter Åbolaget TPS Nokian KrP i den sjätte matchen i finalserien.

Varken TPS eller Nokian KrP har vunnit guld i herrarnas liga tidigare.

– Vi måste vinna och vi kommer att göra det om vi spelar på vår egen nivå.

Det säger TPS-spelaren Erik Storgårds inför kvällens match.

Nokian KrP leder finalserien med 3 – 2. Två av matcherna har avgjorts i förlängning.

– Varje match har varit rätt jämn. Jag tror att publiken trivs och jag hoppas att de får se en bra match också ikväll, säger Storgårds.

Han hoppas att onsdagens match i Åbo kommer att vara så gott som slutsåld. Det skulle innebära ungefär 2 500 åskådare i bollhallen i Kuppis.

– Ju fler som kommer, desto bättre är det för oss spelare. Vi har en bra hemmapublik som för mycket ljud, och vi vill visa åt dem att vi är bäst i det här landet det här året, säger Storgårds.

TPS damer vann redan guld tidigare i år

Erik Storgårds spelade i TPS också under säsongen 2020 - 2021. Hur framtiden ser ut efter den här säsongen vill han ännu inte avslöja. Han har varit nöjd med tiden i TPS under den här säsongen.

– Jag har blivit mer och mer säker under säsongen. Vi har klara roller i vårt lag och det är solklart vad jag ska göra i varje match. Det har fungerat bra hittills.

TPS lyckades vinna söndagens match med siffrorna 6 – 3. Men det krävs alltså en vinst för TPS också i onsdagens match, om laget vill vinna guld. I så fall möts lagen en sista, avgörande gång på fredag. Om TPS herrar vinner ligaguld så är det en fjäder i hatten för föreningen, eftersom TPS damer redan vann guld i våras.

– TPS herrar lyfter sin första buckla någonsin på fredag, försäkrar Storgårds.

Diskussion om artikeln