Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finländare avstängd i SHL igen – ”Vårdslöst och respektlöst”

Från 2015
Uppdaterad 18.11.2015 20:47.
Joel Mustonen, Pelicans 2014.
Bildtext Joel Mustonen gör sin första säsong i Örebro efter två år i Pelicans.
Bild: Ishockeyligan

Jere Karalahti, Anssi Salmela, Teemu Laine – och nu Joel Mustonen. De finländska spelarna har håvat in straff i den svenska hockeyligan den här säsongen.

Jere Karalahti har åkt på ett par längre avstängningar, Anssi Salmela stängdes för en månad sedan av i fyra matcher och Teemu Laine tilldelades bötesstraff för filmning.

Nu står Joel Mustonen i turen. Örebros forward delade ut en tackling riktad mot huvudet på Djurgårdens Marcus Sörensen och stängs nu av i åtta matcher, varav två omvandlas till böter på 12 000 kronor (ca 1300 euro).

Se tacklingen här (extern länk).

I sitt domslut skriver SHL att Mustonen kommer in i situationen som tredje man och att Sörensen inte har någon möjlighet att försvara sig mot Mustonen som kommer in från sidan.

– Vidare hade Joel Mustonen möjlighet att utdela en tackling axel mot axel men viker trots detta in snett framför motspelaren och riktar tacklingen mot dennes huvud, lyder det i domslutet.

– Tacklingen är vårdslös och respektlös och uppfyller kraven för att omfattas av den straffskärpning som skett inför innevarande säsong när det gäller tacklingar mot huvudet.