Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Erik Haula poängbäst i Devils kross över Rangers – tog tredje raka segern: ”Vi har vuxit som lag”

Erik Haula poängbäst mot Rangers - Spela upp på Arenan

I ishockeyligan NHL tog New Jersey Devils en klar seger över New York Rangers. I mötet mellan Vegas och Winnipeg var hemmalaget klart starkare och avancerade efter 4–1 i matcher.

New Jersey Devils har i år stått för NHL-slutspelets kanske mest dramatiska vändning då laget vunnit tre av de senaste matcherna mot New York Rangers. I nattens möte hade Rangers inget att säga till om då Devils var klart starkare och segrade med 4–0.

Poängbäst i matchen blev finländaren Erik Haula. Den finske anfallaren stod för Devils 2–0-mål i numerärt överläge i början av den andra perioden. Haula noterades också för matchens sista mål som han gjorde i tom kasse. Dessutom spelade han fram till Dawson Mercers 3–0-mål i numerärt underläge.

Haula lyfte fram lagets framsteg under slutspelet.

– Vi har vuxit som lag. Till och med under slutspelen har vi lyckats ta steg framåt. Jag vill passa på att hylla de yngre spelarna, de har verkligen förstått vad som krävs för att vinna, sa Haula efter matchen.

Rangersmålvakten Igor Shererkins 38 räddningar förklarar bäst det ständiga trycket som hemmalaget skapade mot mål. New Jerseys målvakt Akira Schmid höll i sin tur nollan för första gången i slutspelet och stod för 23 räddningar.

Rangers tränare Gerard Gallant uppmärksammade det fina målvaktsspelet.

– Devils spelade en fantastisk match, deras bästa hittills. De skapade ett ständigt tryck och deras målvakt Schmid spelade utmärkt. Det är klart att Sherestekin också spelade fantastiskt, men Schmid var riktigt vass.

Rangers står pressat upptryckt mot väggen. Laget tog två klara segrar i matchseriens första möten och såg ut att leka sig igenom slutspelsserien, men i stället har det tappat övertaget totalt. I de senaste fyra matcherna har de släppt in nio mål, men endast själv lyckats göra två, och riskerar nu att missa avancemang.

Devils leder matchserien med 3–2 och har chans att avancera under natten mot söndagen.

Tampa Bay förlängde matchserien

För Tampa Bays del gällde det att vinna eller försvinna i nattens möte. Laget gjorde det som krävdes och segrade med 4–2.

Däremot inledde Toronto målgörandet med Morgan Rileys fullträff, men ledningen höll i sig i endast 26 sekunder då Anthony Cirellis snabbt kvitterade.

Michael Eyssimont, som varit borta på grund av skada, utökade på Tampas ledning i den andra perioden och spelade dessutom också fram till 3–1-målet.

Tampa Bay
Bildtext Michael Eyssimont skadade sig under slutspelets första möte.
Bild: Nick Turchiaro-USA TODAY Sports

Toronto pressade på ända in i slutet och Auston Matthews lyckades reducera till 3–2 med dryga tre minuter kvar av matchen. Men Tampa höll för och kunde i stället slutställa matchresultatet 4–2 i tom kasse.

Toronto förlorade för elfte gången i rad i en match där de hade chansen att avancera. I stället får Tampa chansen att kvittera matchserien på hemmais på lördag.

Toronto leder matchserien med 3–2 i matcher.

Vegas avancerade

Precis som för Tampa Bay, gällde det för Winnipeg Jets att knipa en seger för att hålla kvar hoppet om avancemang. Men tvärtemot åkte Jets på en svidande 1–4 förlust mot Vegas Golden Knights.

Redan efter den andra perioden hade hemmalaget Vegas dragit ifrån med fyra mål. I den tredje perioden lyckades Winnipeg reducera till 1–4 och gjorde även ett till mål men efter noggrannare granskning underkändes det.

Vegasanfallarna Mark Stone och Chandler Stephensen noterades för 1+2 och 2+0.

Vegas avancerade till kvartsfinal efter 4–1 i matcher.

Videobilder: Viaplay

NHL-resultat

Toronto–Tampa Bay 2–4

Toronto leder serien med 3–2 i matcher.

New Jersey–NY Rangers 4–0
Erik Haula, NJD: 2+1, +3, 18.32
Niko Mikkola, NYR: 0+0, +/-0, 15.05
Kaapo Kakko, NYR: 0+0, +/-0, 13.28

New Jersey leder serien med 3–2 i matcher.

Vegas–Winnipeg 4–1
Saku Mäenalanen WPG: 0+0, 7.41

Vegas avancerar efter 4–1 i matcher.

Diskussion om artikeln