Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tung smäll för VPS – skyttekungen Kalle Multanen ska opereras: ”Säsongen är troligtvis över”

Uppdaterad 29.04.2023 09:48.
Sebastian Strandvall och Kalle Multanen jublar.
Bild: Juha Tamminen / All Over Press

Vasalaget VPS tappar en viktig pjäs i anfallet. Kalle Multanen ska opereras i maj och sedan väntar en lång rehabiliteringsperiod. ”Jag har spelat fastän jag inte kunnat springa ordentligt”, skriver han på sociala medier.

Förra säsongen gjorde Kalle Multanen 15 mål för VPS och var en viktig kugge i laget som gick hela vägen till Europakval. I år stod Vasapublikens hopp återigen till Multanen men säsongen har bara hunnit börja innan den är över för hans del.

På fredagskvällen publicerade anfallaren ett inlägg på sociala medier där han skriver att han dras med skadeproblem.

”Under våren har jag spelat med smärtor som har varit svårare än jag tillåtit mig själv att erkänna. I praktiken har jag spelat fastän jag inte kunnat springa ordentligt”, skriver han.

Multanen går inte närmare in på vad det är för skada bara att magnetkameraundersökningen visade att operation krävs och att det gäller båda benen.

Kommer inte att ge upp karriären

Operationen görs i maj och det mesta tyder på att Multanen inte kommer att spela mer den här säsongen.

”Rehabiliteringen kommer att ta lång tid och det finns ingen exakt information om när jag kan vara tillbaka. Säsongen är troligtvis över”, skriver han.

34-åringen skrev i höstas på ett nytt kontrakt med VPS som gäller för två säsonger. Och Multanen är fast besluten att han kommer att spela för Vasalaget igen.

”Jag vet att jag kommer tillbaka. Jag har inte gjort mitt sista mål”, skriver han.

Diskussion om artikeln