Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VPS fortsätter utan mål eller segrar, HJK ångar på i tabelltopp – se snygga målet som punkterade klassikermötet

Uppdaterad 29.04.2023 20:52.
Kai Meriluoto för HJK upp i tvåmålsledning med snyggt solomål - Spela upp på Arenan

HJK fortsätter att vinna, VPS kan inte ännu heller göra mål. Efter lördagens omgång kan Teemu Tainio i sin tur bara konstatera att det inte längre blir något klassikermöte av HJK–Haka.

– Kanske den bästa första halvleken av oss den här säsongen, säger HJK-talangen Topi Keskinen i Ruutus intervju efter machen.

Och då innebär det oftast att ”Klubi” säkrat segern redan under matchens första halva. Så visade det sig vara också mot Haka på lördagen.

Bojan Radulovic förde hemmalaget upp i ledning med sitt femte mål för säsongen. Kort innan paus utökade Kai Meriluoto till 2–0 efter en snygg soloprestation. Se målet genom att klicka på artikelns huvudbild (videobilder från Ruutu)!

– I andra halvlek blir vi väl för bekväma och släpper in Haka i matchen, säger Keskinen efteråt.

Men HJK höll ut och vann med två måls marginal i en match som tidigare hörde till de riktiga stormötena inom finländsk fotboll.

– HJK är i en klass för sig, vi ligger i bottenstriden. Det gör väl sitt för att urvattna klassikerstatusen, summerar Hakalotsen Teemu Tainio för STT.

VPS fortfarande utan mål – trots flera jättelägen: ”Orationellt”

I Vasa hoppades publiken på skräll då VPS tog emot Honka på Nya Sandviken. Eller åtminstone på säsongens första mål framåt för de svartvitrandiga.

Så blev det inte. Honka höll boll, VPS kontrade – och såg vassa ut under långa perioder i mitten av matchen. Men fullträffarna lyste med sin frånvaro i matchen som slutade 0–0.

– Halvvägs in fick de kanske energi av publiken eller nåt och tog över på ett orationellt sätt. Men ju längre matchen led desto mer tog vi över. Synd bara att vi inte lyckades näta. Jag är väldigt besviken över resultatet, säger Honkas Henri Aalto i Ruutus tv-intervju.

VPS-mittbacken Juhani Pikkarainen medger i sin tur att hemmalaget var rejält tillbakapressat mot slutet.

– Då de började ta bollinnehavet för givet kom vi åt att kontra och det är synd att vi inte lyckades sätta in bollen. Men det kommer inte att bli något spöke för oss. Nu laddar vi för IFK Mariehamn och ska väl åtminstone spräcka nollan och helst ta tre poäng mot dem, säger han.

Resultat, fotbollsligan:

FC Lahti–FC Inter uppskjuten

HJK–Haka 2–0 (2–0)
38' Bojan Radulović 1–0
42' Kai Meriluoto 2–0

AC Oulu–SJK 0–3 (0–2)
9' Jeremiah Streng 0–1
31' Jaime Moreno 0–2
73' Moreno 0–3

Ilves–KTP 1–0 (1–0)
29' Santeri Haarala 1–0

VPS–FC Honka 0–0

Diskussion om artikeln