Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inget slut i sikte på IFK Mariehamns usla säsongsstart – föll hemma mot KuPS: ”Vid något skede vänder det”

IFK Mariehamn-spelare ser besvikna ut.
Bildtext Nedflyttningstrid aktuell för IFK Mariehamn?
Bild: All Over Press / Juha Tamminen

IFK Mariehamn ligger dundersist i fotbollsligatabellen efter en ny förlust, denna gång med 0–2 mot KuPS.

IFK Mariehamn har inte lyckats öppna segerkontot på säsongens fyra inledande matcher. Förlusten mot KuPS blev lagets tredje raka.

– Vi försvarade dåligt i ett par lägen. Det straffar sig mot ett lag av KuPS kaliber, säger Elmo Henriksson i Ruutus intervju efter matchen.

Första halvlek var till största del chansfattig för båda lagen. Efter halvtid tog gästerna greppet om matchen och tog ledningen tack vare Urho Nissilä i den 52:a minuten.

Sex minuter senare satte samtidigt KuPS spiken i kistan då Seth Saarinen utökade till 2–0.

– Det var ingen övertygande insats av oss. Första halvleken var anemisk. Vi betonade vid halvtid att vi behöver mer rörelse på topp. Då vi började göra det så gav det resultat, kommenterar KuPS spelaren Anton Popovitch.

– Jag är nöjd över segern, men under första halvleken spelade vi inte på det sätt som jag hade hoppats.

Nästa lördag åker IFK Mariehamn till Vasa och möter VPS i en bottenkamp där båda lagen ska försöka ta säsongens första seger. VPS säsongsstart har också varit tung och inneburit två förluster och två oavgjorda.

Omedelbar verkan efter tränarbytet

KuPS, som gav foten åt före detta trotjänaren Pasi Tuutti efter endast tre matcher verkar ha vänt på kursen under nya tränaren Jani Honkavaara. Laget samlade bara en poäng på de tre inledande matcherna under Tuuttis ledning, men har vunnit de två senaste.

Det plötsliga tränarbytet tvingade spelarna att ställa om totalt.

– Det har varit hektiskt. Vi har gått igenom allt från grunderna och det sätt som Honkavaara vill att vi ska spela på. Det har lyckats och vi har tagit två segrar i rad, berättar Popovitch.

I nästa omgång ställs Kuopiolaget mot de regerande mästarna HJK i en match som kan vara säsongens viktigaste i kampen om ligatiteln.

Fotbollsligan

IFK Mariehamn–KuPS 0–2
52' Urho Nissilä
59' Seth Saarinen

Diskussion om artikeln