Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Lövödråpet: Kvinna misstänks för grovt rån och grovt sexualbrott

Dörr, som är stängd och har polistejp på sig.
Bildtext Det misstänkta dråpet skedde i parets radhuslägenhet.
Bild: Katri Kirsi / Yle

En 34-årig kvinna som häktades misstänkt för dråp på Lövö i Helsingfors frigavs, men misstänks nu för rån och sexualbrott. Kvinnans man misstänks fortfarande för dråp.

Söndagen den 30 april häktades en 34-årig kvinna misstänkt för grovt rån, grovt frihetsberövande och grovt sexuellt övergrepp. De misstänkta brotten ska ha skett i Helsingfors den 12 januari.

Det är fråga om samma kvinna som tidigare misstänktes för dråpet på Lövö. Det skedde enligt polisen hemma hos paret i ett radhus på Lövö mellan den 13 och 16 april. Polisen kallades till lägenheten på söndagskvällen den 16 april och hittade då kroppen av en död 27-årig man.

Både kvinnan och hennes 32-årige man var tididgare misstänkta för dråp. Kvinnan häktades samtidigt med mannen, men släpptes senare.

Polisen misstänker fortfarande mannen för dråpet. Mannen misstänks också för skjutvapenbrott, och har en historia av tidigare våldsbrott. Han är fortfarande häktad.

Yle har inte kunnat nå utredningsledaren för nya kommentarer om förundersökningen.

Den här artikeln är en bearbetning och översättning av Yle Uutisets artikel Lehtisaaren surmatalossa asuva nainen epäiltynä törkeästä ryöstöstä ja törkeästä seksuaalirikoksesta, skriven av Katri Kirsi, översatt av Dominique Pashley.