Hoppa till huvudinnehåll

Natur

Har du frågor om djur och natur? Naturväktarna inleder sommarsäsongen

Mimma Ekblad och Hans Hästbacka.
Bildtext Mimma Ekblad och Hans Hästbacka är experter i sommarsäsongens första Naturväktarna.
Bild: Yle/Frida Lönnroos

Varför har huggormarna olika färger? Bland annat den frågan får ett svar på torsdagen 4 maj kl. 19.22, då Naturväktarna startar sina kvällssändningar för den här sommaren. Mimma Ekblad och Hans Hästbacka ser fram emot era frågor.

Nu har våren kommit igång, och naturen vaknar upp. Flyttfåglarna har återvänt, blommor tittar upp och insekter börjar surra. Det är inte konstigt att det dyker upp frågor om allt som har med flora och fauna att göra.

Hans Hästbacka och Mimma Ekblad svarar på lyssnarnas frågor, tillsammans med programledare Joakim Lax och redaktör Annika Ljungberg.

Nytt för i år är att antalet experter ökar. Anders Albrecht, Hans Hästbacka, Mimma Ekblad och Jörgen Palmgren får sällskap av Johan Ekroos, Torgny Backman och Niclas Fritzén.

Annika Ljungberg och Joakim Lax.
Bildtext Annika Ljungberg och Joakim Lax
Bild: Yle/Frida Lönnroos

Naturväktarna sänds direkt i Yle Vega och på Yle Arenan varje torsdag klockan 19.22–21.00 fram till slutet av augusti.

Har du en fråga? Ring till direktsändningen på telefonnummer 0600 11 12 13 eller skicka e-post till adressen natur@yle.fi.

Du kan också skicka brev, vykort eller paket till adressen Naturväktarna, Yle Vega, PB 12, 00024 YLE.

Vill du veta hur man tar en bild som underlättar artbestämmandet? Kolla tipsen här.

Lyssnarnas frågor med bilder publiceras i bildbloggen. Har du inte en radio i närheten, så kan du också lyssna på Naturväktarnas sändningar på Yle Arenan direkt eller i efterhand från och med följande dag.

Naturväktarna

Spela upp