Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Om en vecka gör Craig Breens kartläsare comeback i VM-serien

Rallyföraren Craig Breen dog i Kroatien för tre veckor sedan i samband med en olycka. Hans kartläsare James Fulton klarade sig fysiskt oskadd och är nu redo för en comeback i VM-serien.

Om en vecka tävlas det i Portugal och då kommer Fulton att sätta sig bredvid Kris Meeke som tävlar i WRC2-klassen.

– Det har varit otroligt tunga veckor. Att komma tillbaka var inget lätt eller enkelt beslut, skriver Fulton på Facebook.

WRC-säsongen består av tretton tävlingar och rallyt i Portugal är säsongens femte.

Sport

HIFK knep tung seger i lokalderbyt i FM-serien i handboll

Helsingfors IFK var klart vassare i onsdagens lokalderby mot Dicken i handbollens FM-serie. Efter en jämn inledning drog HIFK först upp en fyramålsledning och laget ledde som mest med åtta mål.

Dickens Matilda Peitsaro satte tre mål på raken i slutet av första halvelk och HIFK:s ledning var tillbaka i fem mål.

HIFK släppte aldrig ledningen i andra halvlek och slutsiffrorna stod 29-20 (16-11) till HIFK. Tränaren Rotislav Grinishin hade all orsak att vara nöjd med lagets insats.

– Huvudstadsderbyna är alltid spännande. I dag jobbade vi bra både framåt och bakåt och segern känns bra. Visst finns det fortfarande saker att förbättra i vårt spel, konstaterade Grinishin på handbollsförbundets webbplats.

Kärpäts tränare Lauri Marjamäki ser fundersam ut

Kärpät tog säsongens första trepoängare – Sports Reece Scarlett fick ledas av isen efter elak smäll

Vasa Sport åkte på en besk hemmaförlust och en tackling som upprörde hemmapubliken. Fem matcher spelades i FM-ligan i ishockey under onsdagskvällen.

Ekenäs IF:s hejarklack.

Tursamt mål gav tre poäng till EIF, som kan säkra ligaplatsen på måndag mot TPS

Ekenäs IF toppar tabellen i division 1 och har nu fyra poängs marginal till tabelltvåan Gnistan. Måndagens match mot TPS kan avgöra ligaavancemanget.

HJK:s Joona Toivio firar mål

Se målen! HJK tuffar stadigt på mot ligaguldet – IFK Mariehamn gick bet på viktiga poäng i Tammerfors

HJK drog upp en sju poängs lucka till silverkandidaten KuPS efter en 3–0-seger över Honka. Degraderingshotat IFK Mariehamn lyckades inte knipa poäng i måstematchen mot Ilves.

Dopningsmisstänkte proffsboxaren Robert Helenius väntar fortfarande på provsvaren som kan fria eller fälla

Den 26:e augusti slog nyheten ner som en bomb. Proffsboxaren Robert Helenius har lämnat ett positivt dopningsprov efter matchen mot Anthony Joshua.

Arrangören Matchroom Boxing uppgav att Helenius test innehöll av VADA (Voluntary Anti-Doping Association) förbjudna medel.

I flera medier har det spekulerats om att det skulle handla om östrogenblockerare.

Men Helenius testades också av den brittiska antidopningsorganisationen UKAD, vars verksamhet granskas av världsantidopingbyrån WADA. Helenius har ännu inte fått ta del av UKAD:s provsvar.

– Vi har ännu inte fått resultaten eller rapporterna ännu. Vi har bara väntat, säger en person i Helenius närkrets till Yle Urheilu

Varken UKAD eller Matchroom Boxing har velat kommentera fallet.

Narve Gilje Nordås, Josh Kerr och Jakob Ingebrigtsen löper över mållinjen på herrarnas 1500 meter under VM i Budapest 2023.

Norska VM-stjärnan tröttnat på den obehagliga stämnigen – Nordås kräver uppgörelse med bröderna Ingebrigtsen

Norska medeldistanslöparen Narve Gilje Nordås har fått nog av dramat inom familjen Ingebrigtsen, som förgiftar stämningen inom norsk friidrott. Kräver att förbundet tar tag i frågan inför OS i Paris.