Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Polisen ersätter kroppskameror med ett gruppvideosystem

Polisen ersätter kroppskameror med vad de kallar ett ”gruppvideoservicesystem” (ryhmävideopalvelujärjestelmä på finska).

Det framgår i ett dokument som Polisstyrelsen skickat till riksdagens justitieombudsman.

Gruppvideosystemet kan till exempel ta emot bilder från fordonskameror eller polisens mobiler. Polisen provanvänder systemet under det här året.

Enligt Polisstyrelsen kommer de gamla kroppskamerorna att ersättas med ett nytt system eftersom Justitieombudsmannen ansåg att det finns juridiska problem i att använda dem.

Källa: STT

Inrikes

Annika Sylvin-Reuter sitter vid ett bord med glaserade pepparkakor. Hon är klädd i röd julklänning och tomteluva.  Hon håller upp två pepparkakor där det står "fans jävla jul" och "skit". .

Julen skapar stress för många, och det är inte alls konstigt

Många ser på julen med skräckblandad förtjusning.

Silmusalaatti återkallar två produkter efter listeria- och salmonellasmitta

Groddsalladsföretaget Silmusalaatti återkallar två av sina produkter på grund av påträffade listeria- och salmonellasmittor.

Företaget meddelade i torsdags att att de i samband med en egenkontroll hittat salmonellabakterier i en av sina produkter (Tulinen silmusalaatti), och listeria i en annan (Parsakaali silmusalaatti). Produkterna hade utgångsdatumet 7.12.

För att vara på säkra sidan återkallar företaget också produktpartier med utgångsdatumen 2.12, 5.12 och 9.12. Kunder som köpt de här produkterna uppmanas att slänga dem.

116 000 personers uppgifter äventyrade efter dataintrång hos Westlog – inga uppgifter har ännu publicerats

Ett dataintrång hos transportföretaget Westlog kan äventyra över 116 000 personers personuppgifter. Gruppen bakom attacken har än så länge inte släppt den information de har fått.

Uppgifterna framgår av välfärdsområdenas rapporter som nyhetsbyrån STT samlat in.

Westlog, som bland annat transporterar urininkontinenshjälpmedel och utrustning för diabetesbehandling, attackerades genom utpressningsprogram i augusti.

Företaget transporterar inkontinensprodukter till kunder i välfärdsområden i hela Finland, med undantag av Åland.

Källa: STT

Sanna Marin står på scen under evemanget Slush.

Sanna Marin: Putin ljög för alla före anfallet mot Ukraina

Uttalade sig på startupevenemanget Slush.