Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Rapparen Milan Jaff var tillräknelig när han våldtog 13-åring – fängelsestraffet förkortades på grund av tidigare straff

Milan Jaff har bänkat sig i rättssalen där det står två poliser och en försvarsadvokat som håller på att sätta sig.
Bildtext Milan Jaff har redan tidigare dömts till långa fängelsestraff.
Bild: Katri Kirsi / Yle

Helsingfors tingsrätt har dömt gangstarapparen Milan Jaff till två år och åtta månaders fängelse för grov våldtäkt av barn och våldtäkt. Sinnesundersökningen visar att Jaff var tillräknelig då brotten skedde.

Jaff dömdes för våldtäkten på en 13-årig flicka i april 2019, och en vuxen kvinna i augusti 2020. Tingsrättens mellandom från oktober i fjol konstaterade att Jaff gjort sig skyldig till grov våldtäkt av barn och våldtäkt i fallen. Rätten beodrade att en sinnesundersökning ska utföras på Jaff.

Sinnesundersökningen visar nu att Jaff var tillräknelig då han utförde brotten.

Jaff dömdes till två års och åtta månaders ovillkorligt fängelsestraff av Helsingfors tingsrätt.

Fängelsestraffet förkortades av rätten, eftersom Jaff redan tidigare dömts till fängelsestraff för andra brott. Jaff dömdes till tio års fängelse för flera grova brott i maj i fjol, i ett fall som handlade om en hämndspiral emellan två gäng.

Erbjöd 13-åring sovplats, våldtog sedan henne

Den 13-åriga flickan som Jaff våldtog hade sökt sig till honom för att hitta en sovplats. Hon hade varit berusad under kvällen. Jaff hade senare under kvällen våldtagit henne.

Den vuxna kvinnan hade också sökt sig till Jaffs lägenhet, eftersom hon uppfattade att de hade en vänskaplig relation. Jaff hade våldfört sig på kvinnan och orsakat henne blåmärken och skador bland annat i genitalområdet.