Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Överlägsen vinst igen – Jesperi Kotkaniemi stod för två av Carolinas sex mål

Uppdaterad 06.05.2023 16:17.
Kotkaniemi gjorde två mål, Aho stod för en assist. - Spela upp på Arenan

”Stormvarning” sade Yle Sporten om den första matchen mellan Carolina och New Jersey. Den andra matchen gjorde inget annat än bekräftade ordvalet.

5–1 i den första matchen, 6–1 i den andra. Med de förutsättningarna ser de resterande matcherna tuffa ut för New Jersey. Nu är ställningen 2–0 i matcher och New Jersey måste ta sig i kragen om de ska kunna bryta Carolinas segersvit.

Efter en mållös första period kom Carolina igång. I den andra perioden var finländaren Jesperi Kotkaniemi den första att näta för Carolina, vilket han inte gjorde bara en, utan två gånger. I samma period gjorde också hans lagkamrater Jordan Staal och Martin Necas mål, och förde därmed upp Carolina till en 4–0-ledning inför den tredje perioden.

New Jersey inledde tredje perioden med ett mål av Miles Wood. Men glädjen blev kort då Carolina tio minuter senare utökade ledningen genom Jordan Martinhook och Stefan Noesen som såg till att slutsiffrorna skrevs 6–1. Finländaren Sebastian Aho stod för en assist till 6–1-målet.

Yle Sporten sänder

Redan på söndag kväll spelar Carolina mot New Jersey igen. Yle sänder matchen med svenskt referat med start klockan 22.15.

Även matchen mellan Florida och Toronto sänds på Yles kanaler, då med finskt referat. Matchen mellan Florida och Toronto spelas natten till måndagen med start klockan 01.30.

Carolina–New Jersey 6–1

Jesse Puljujärvi CAR 0+0, -1, 11.41
Jesperi Kotkaniemi CAR 2+0, +2, 14.26
Sebastian Aho CAR 0+1, +2, 16.21
Erik Haula NJD 0+0, -2, 16.19

Diskussion om artikeln