Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Berlusconi på video från sjukrummet: Jag är redo att återgå till jobbet

En man sätter upp en banderoll där det står "Forza Silvio!" framför sjukhuset San Raffaele i Milano där Italiens tidigare premiärminister, Silvio Berlusconi, vårdas
Bildtext En man sätter upp en banderoll där det står "Forza Silvio!" framför sjukhuset San Raffaele i Milano där Berlusconi vårdas.
Bild: Lehtikuva

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi skickade på lördagen ett videomeddelande från sitt sjukhusrum till sitt parti Forza. Det var hans första framträdande sedan han lades in på sjukhus för en månad sedan.

Iklädd en blå skjorta och kostym och kraftigt smink, satt den 86-åriga miljardären Berlusconi vid ett skrivbord omgärdad av italienska och europeiska flaggor och en Forza Italia-banderoll.

– Jag slutade aldrig, inte ens de senaste veckorna att jobba. Jag jobbade på partiets nya struktur och jag är redo att återgå till arbetet med er och kämpa tillsammans för frihet, sa han.

I den 20 minuter långa videon ingick mängder av applåder från publiken.

Berlusconi togs in på sjukhus den 5 april och fick intensivvård i nästan två veckor. Han har behandlats för en lunginfektion kopplad till kronisk leukemi.

Källor: Reuters, AP, AFP

Utrikes

Bild av svensk polis tagen bakifrån.

Två döda efter skjutning på pub i Sverige

Polisen: en person på puben var mål för skjutningen.

En gråvarg i en alert position i naturen

Europeiska naturvårdare ryter till – vargjakt är inte en lösning

EU-kommissionen anklagas för missledande information.

En död, flera skadade i bussolycka i New York

Minst en människa dog och flera skadades i en busskrasch på en motorväg vid staden Wawayanda i delstaten New York, uppger CNN med hänvisning till polisen.

Bussen välte och låg på sida flera meter från vägen efter kraschen.

Det fanns cirka 45 personer på bussen, mestadels barn. Fem personer uppges ha skadats allvarligt.

Källor: CNN,AP, Reuters