Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Bil körde av Skärgårdsvägen i Lovisa – polishund hittade föraren

En vit personbil ligger i diket, den har fått stora skador både fram- och baktill.
Bildtext Bilen låg kvar i diket ännu på måndag morgon. Avkörningen skedde redan på lördag förmiddag.
Bild: Mikael Kokkola / Yle

En Esboman i 20-årsåldern körde vid 10-tiden på lördagsförmiddagen av Skärgårdsvägen i Lovisa.

Enligt ögonvittnen körde bilen i för hög fart och tappade kontrollen i en kurva. Både en elstolpe och träd fick ge vika innan bilen stannade.

Mannen som kört bilen bestämde sig för att avlägsna sig från platsen, medan hans passagerare som klarat sig oskadd ur situationen stannade kvar.

En polishund kallades in för att hitta bilisten. Trots att det tog 40 minuter innan hunden Raimo kom på plats, så lyckades han spåra Esbobon ett par kilometer från olycksplatsen.

Mannen misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten, skriver polisen på Twitter.

Relaterat

Samåkning blir lättare i Lovisa med ny tjänst

Lovisa har tagit i bruk tjänsten Kimppakyydit.com, med den kan invånare och resenärer lätt, säkert och avgiftsfritt organisera sin samåkning.

Har du plats i din bil under jobb- eller andra resor eller om du behöver skjuts går det bra att anlita tjänsten och erbjuda skjuts eller begära skjuts.

Man kan också välja nivå för integritetsskydd. Användarna kan fritt komma överens sinsemellan hur kostnaderna delas.

Skjutsanmälningar för Lovisa och dess omgivning börjar så småningom komma upp på nätet. Tjänsten fungerar på finska, svenska och engelska i webbläsaren.

Timothy Kühn får Lovisas kulturpris 2023

Mångsysslaren Timothy Kühn är främst känd som ägare till restaurang Saltbodan och ansvarig producent för den nya musikfestivalen SaltFest.

Det är Lovisaborna som föreslår pristagaren som mottog 750 euro på självständighetsdagen.

I prismotiveringen nämns bland annat att Kühn flitigt skött arrangemang så att stadsborna och många turister under sommaren kunde njuta av högklassig musik gratis varje vecka. Det högklassiga kulturutbudet bestod av allt från söndagsjazz till konstverk och smekte sinnena hos personer i alla åldrar.

Dessutom påvisar återuppbyggandet av café-, bar- och restauranghelheten vid Skeppsbron efter branden i augusti 2019 en stor orubblighet och tro på framtiden.

Strejkvarsel inför nästa vecka berör östnyländska företag

Fackförbundet Pro och Industrifacket har varslat om en 24 timmar lång strejk torsdagen den 14 december.

Orsaken är en protest mot regeringens nedskärningspolitik som man uppfattar försvaga arbetslivet och den sociala tryggheten.

Industrifackets strejk omfattar 455 arbetsplatser runtom i landet, bland annat ABB och Viessman i Borgå, Loval i Lovisa och K. Hartwall i Sibbo.

Fackförbundet Pro har varslat om strejker inom en rad företag som också omfattar de östnyländska företagen ABB i Borgå, K. Hartwall i Sibbo och Loval i Lovisa.

Strejken berör sammanlagt omkring 40 000 anställda.