Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Grease-aktuella Josefin Silén ska studera och skriva musikal i New York: “Branschen behöver desperat fler kvinnor som berättar historier”

En kvinna står utomhus och ler mot kameran.
Bildtext I höst packar Josefin Silén väskorna för en flytt till New York.
Bild: Petter Blomqvist / Yle

Musikalartisten och singer-songwritern Josefin Silén är bekant med att både stå på scen och att själv skriva texter. I höst bär det av till USA för att bredda kunskaperna i att skriva nya musikaler.

Josefin Silén är för många bekant som Mary Poppins som spelades på Svenska Teatern under fjolåret. Nu är hon aktuell som Rizzo i Grease, som spelas på finska i den stora amfiteatern i Mässcentret i Helsingfors.

I höst väntar nya äventyr i New York. Silén har blivit antagen till ett masterprogram vid Berklee College of Music.

Silén berättar att hon blev ”New York-frälst” då hon besökte staden för en kurs förra sommaren. Det gav henne inspiration att söka in till programmet där hon ska få lära sig att skriva och utveckla nya musikaler.

– Gör jag inte det här nu så kommer jag att ångra mig resten av livet.

Silén lyfter också upp att hon gärna vill se flera olika slags människor som skriver musikal och teater, bland annat kvinnliga författare.

– Det är absolut inte så att jag känner att jag aldrig mer vill stå på scen, säger Silén som istället vill bredda sitt kunnande inom att utveckla musikaler.

Här nedan kan du lyssna på intervjun med Josefin Silén:

Josefin Silén ska studera och skriva musikal i New York: “Branschen behöver desperat fler kvinnor som berättar historier”

5:24

Diskussion om artikeln