Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Se oväntade planstormaren i finska cupmatchen – småbarn cyklade tvärs över planen: ”Blir väl inte böter?”

Uppdaterad 08.05.2023 18:27.
Cupmatchen avbryts – av ung cyklist - Spela upp på Arenan

På sociala medier sprids klipp på hur en väldigt ung cyklist avbryter en cupmatch i Lahtis. Planstormarens spelarsläkting hoppas på att det inte blir några böter.

Jalkarannan Palloseuras lag för över 35-åringar drabbade samman med division 3-laget Kouvolan Jalkapallo på söndagen i den tredje rundan av finska cupen.

Matchen har i efterhand fått oväntat stor spridning på sociala medier. Eller snarare en viss scen där domaren väljer att avbryta matchen för en liten stund.

Ett klipp som Bollförbundet delat visar hur ett småbarn cyklar in över planen på sin lilla cykel. Matchen pausades och den lilla planstormaren leddes ut.

För Yle Urheilu berättar ögonvittnet Taneli Okkonen att det var en släkting till JaPS gamla ligaspelare Drilon Shala som stal showen.

– Han cyklade ikapp med en kompis runt planen och höll på att bli efter, så han valde att gena över planen. Det handlade alltså om tävlingsinstinkt snarare än om något ont, berättar Okkonen, som fungerar som mediaansvarig för FC Lahti.

Skrällvann efter straffar

Även Shala själv bekräftar det skedda. Reaktionen:

– Inte blir det väl några böter för oss? frågar sig Shala.

– Det var det mest underhållande som skedde i en i övrigt tråkig match, tycker i sin tur Okkonen.

JaPS-laget, som spelar i en regional serie för över 35-åringar, vann till slut matchen efter straffar. I laget huserar även andra meriterade namn som Kari Arkivuo och Konsta Hietanen. I nästa cuprunda väntar tuffare motstånd i form av division 2-laget Lahden Reipas.

Iltalehti var först med nyheten om planstormningen.

Diskussion om artikeln