Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Två dödsoffer i två trafikolyckor i Lojo

polisbil
Bildtext Polisen utreder orsakerna till olyckorna.
Bild: Tiina Jutila / Yle

Söndagskvällens olycka på Talpelavägen och måndagskvällens olycka i Saukkola har krävt varsitt dödsoffer. Offren är en 17-årig flicka och en kvinna i 30-årsåldern.

En 17-årig flicka har dött efter söndagskvällens (7.5) trafikolycka på Talpelavägen i Lojo. Hon avled på sjukhus på tisdagskvällen, meddelade polisen på onsdagen.

Det fanns fem Lojoungdomar i bilen som kördes av en 17-årig pojke som hade körkort med undantagslov. Han misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, vållande av skada och dödsvållande.

En av ungdomarna får fortfarande sjukhusvård, men befinner sig inte i livsfara

Polisen meddelade tidigare att hastighetsbegränsningen på platsen var 30 kilometer i timmen. Uppgifterna visade sig vara felaktiga och hastighetsbegränsningen är i verkligheten 60 kilometer i timmen.

Måndagens olycka slutade tragiskt

Polisen meddelade också på onsdagsmorgonen att en kvinna i 30-årsåldern hade avlidit efter att en bil körde av vägen i Saukkola i Lojo på måndagskvällen (8.5).

Polisen fortsätter att förhöra mannen i 35-årsåldern som körde bilen. Han misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och vållande av annans död. Olyckan skedde på Saukkolavägen och personbilen körde av vägen och ut på en åker.