Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Växthusföretaget Bigro från Närpes hyllas för sitt mångfaldsarbete – utsågs till Österbottens jämställdhetsföretag

Uppdaterad 11.05.2023 17:02.
Stor skara människor som poserar för gemensam bild i växthusmiljö.
Bildtext Bigro sysselsätter ungefär 70 personer, som representerar sex olika nationaliteter.
Bild: Bigro Ab

Växthusföretaget Bigro prisas för att man jobbat målmedvetet för mångfald. Företaget, vars anställda representerar sex olika nationaliteter, belönas för hur man satsat på en välmående arbetsgemenskap.

Närpesföretaget Bigro Ab har utsetts till Österbottens jämställdhetsföretag 2023.

Bakom priset står Österbottens förbund, Dynamo Närpes, Kristinestads näringslivscentral, Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia, Österbottens handelskammare, Kust-Österbottens Företagare, Teknologicenter MERINOVA, Vasaregionens Utveckling Ab och Viexpo.

– Det kommer naturligt till mig att man ska behandla alla människor lika. Jag har inte ens känt till den här tävlingen och jag blev överrumplad redan av att vara nominerad och att vinna var helt fantastiskt, konstaterar personalchefen Jennifer Ivars.

Enligt Ivars tänker man på mångfald då man rekryterar nya anställda till företaget.

– Vi tycker att när man jobbar i växthus så är det oftast bra att ha olika kön, ålder, nationalitet i olika team. Får man en mix av lite allt möjligt så blir det bäst på det sättet.

Bigro sysselsätter cirka 70 personer, som representerar sex olika nationaliteter.

Juryn motiverar sitt val med det mångsidiga arbete som gjorts inom företaget för att bygga upp välmående och mångfald inom arbetsgemenskapen. Vid Bigro ses mångfalden som en verklig tillgång, skriver Österbottens förbund i ett pressmeddelande.

– Har man en välmående personal så har man en välmående arbetsplats. Det blir bra resultat på det sättet. Då alla trivs på jobbet så blir det mindre sjukfrånvaro. Alla vill bidra och göra så gott arbete som möjligt, säger Ivars.

Juryn gav samtidigt ett hedersomnämnande till DKCO Advokatbyrå från Vasa.

Sex personer står festklädda på scen i samband med en prisutdelning.
Bildtext Landskapsdirektör Mats Brandt, Börje Ivars och Jennifer Ivars från Bigro, Natalie Myrskog från DKCO, Triinu Varblane från Viexpo och Jarl Sundqvist från Concordia.
Bild: Katja Nyman / Österbottens förbund

Priserna delades ut på evenemanget Circular Design Day i Jakobstad under torsdagen.

Artikeln uppdaterad 11.5 kl.17 med kommentarer av personalchefen Jennifer Ivars.