Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tredje raka bronsmatchen gav äntligen utdelning för GrIFK – Dicken föll trots bortaseger i returen

Uppdaterad 11.05.2023 22:18.
Alexander Qvist spelar handboll.
Bildtext Alexander Qvist och hans Grankulla IFK avslutade handbollssäsongen med bronsmedalj.
Bild: Kalle Parkkinen/Newspix24/Handbollsförbundet

Bronsmedaljerna i herrarnas handbollsliga har delats ut till Grankulla IFK, som slog Helsingforslaget Dicken på två matcher. Dicken blev nu utan medalj efter att laget tidigare tagit fyra raka silver.

Grankulla IFK är bronsmedaljör för i år i herrarnas handbollsliga. GrIFK slog Dicken från Helsingfors med sammanlagt 48–45 på två matcher och tog sitt sjätte brons genom tiderna.

Dicken vann returmatchen med 22–21 efter sent mål av Benjamin Peitsaro, men det räckte inte till en medaljplats i årets liga. I pausvilan stod det 11–8 för GrIFK, vilket innebar ett sju måls försprång i sammandraget då en halvlek återstod av matchparet.

GrIFK-coachen Mikael Källman öste beröm över de sina efter matchen.

– Sista dusten för säsongen. Killarna gjorde en utmärkt kämpainsats i en svår match. Dicken stod för ett väldigt tufft motstånd och de spelade bra, så det här var en verklig kamp. Killarna visade igen i 60 minuter vad de går för, sa Mikael Källman på ligans webbplats.

– Vi gratulerar Grankulla IFK för bronsmedaljen. De var bättre än vi i dubbelmötet och förtjänade medaljerna, sa Dicken-lotsen Ken Sirenius.

GrIFK-keepern Patrik Roslander utsågs till matchens bästa spelare före Dickens Filip Söderlund som var bästa målskytt med sina sju fullträffar.

2. bronsmatchen

GrIFK – Dicken 21–22 (11–8)
GrIFK:
Gustav Svanbäck 5, Miro Koljonen 3, Peik Sjöblom 3, Jere Kantee 2, Karim Mbembela 2, Fredik von Troil 2, Oscar Berglund 1, Fredik Forss 1, Kalle Kankaanpää 1, Alexander Qvist 1.
Dicken: Filip Söderlund 7, Benjamin Peitsaro 6, Benny Broman 4, Roni Syrjälä 3, Armi Pärt 2.

GrIFK vann bronset med totalt 48-45 på två matcher.

GrIFK bekant lag i bronskampen

Det var tredje säsongen i streck som GrIFK spelade i bronsmatcherna, och totalt femte gången under de senaste sex slutspelen.

Laget tog nu sin första medalj sedan bronset från säsongen 2016/17. Det var säsongen då GrIFK återvände till högsta serien för att ersätta HC West från samma ort.

Patrik Roslander riktade sitt tack till hemmapubliken efter att årets brons var säkrat.

– Ni gav oss det lilla extra som behövdes för att säkra bronsmedaljen till Grankulla IFK, sa Patrik Roslander.

I de fyra senaste slutspelen hade Dicken knipit lika många silver. Den här gången blev det förlust i bornsmatchen.

Artikeln uppdaterad med kommentarer klockan 22.18.

Diskussion om artikeln