Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Nya daghem planeras i Vasa

Nya daghem planeras i Storviken och Korsnäståget i Vasa.

I Gerby-området råder brist på finskspråkiga småbarnspedagogikplatser och i Korsnästågsområdet är daghemmen i ett sådant skick att de kräver åtgärder under de närmaste åren.

Det har utretts om Gerby hälsostations lokaler kunde användas för småbarnspedagogikens behov, men lokalen lämpar sig inte för detta. Ett nytt daghem planeras följaktligen nu i Storviken, skriver staden i ett pressmeddelande.

– Bredvid skolan Isolahden koulu finns en tomt, som skulle vara lämplig att bygga ett nytt daghem på. I detta läge vore det också fint med ett starkare samarbete med skolan, säger direktören för småbarnspedagogiken Hanna-Leena Holmström enligt pressmeddelandet.

För Korsnästågets nya daghem finns en färdig tomt.

Relaterat

Rehtori Åsa Stenbacka haastattelussa

Vamia planerar omställningsförhandlingar

Det förs planer på yrkesinstituet Vamia i Vasa att inleda omställningsförhandlingar. Rektorn uppger att det är av produktions- och ekonomiska skäl.

Stadsutvecklare samlas i Vasa

Vasa stad står i dag och i morgon värd för det nationella stadsforumet.

Evenemanget är ett samarbete med Arbets- och näringsministeriet. Under dagarna diskuteras bland annat internationellt och nordiskt samarbete, lycka och säkerhet.

Även huvudevenemanget för Innostäderna äger rum i Vasa samma vecka.

I stadsforumet deltar cirka 150 stadsutvecklare från städer, staten, forskningsanstalter och företag. Årets tema är från världen till oss och från oss till världen.

Under evenemanget kommer bland andra presidentkandidaterna Alexander Stubb (Saml) och Pekka Haavisto (Gröna) att tala.

Aurora Botnia börjar köra klimatneutralt en dag i veckan

Från och med mitten av oktober kommer Wasaline att köra med certifierad biogas en dag i veckan. Varje fredag fram till jul kommer Aurora Botnia att trafikera klimatneutralt.

Satsningen är ett sätt för rederiet att förbereda sig för utsläppshandeln som träder i kraft nästa år.

Biogas kostar mera än LNG, men det är rederiet och inte kunderna som ska stå för kostnaden, skriver Wasaline i ett pressmeddelande.

– Arbetet fortsätter kontinuerligt med att minska vårt klimatavtryck. Detta är ett pilotprojekt, där vi undersöker intresset för hur godsägare och passagerare tar emot detta och om det finns ekonomiskt intresse för en fortsättning, säger vd Peter Ståhlberg enligt pressmeddelandet.