Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Här är vårens studenter i Svenskfinland 2023 – ett stort grattis till er!

Uppdaterad 16.05.2023 15:34.
En illustrerad bild av flygande studentmössor och händer som räcker sig efter dem. Bakgrunden är ljusröd, händerna i olika gröna nyanser.
Bildtext Över 25 000 personer tar studenten i Finland den här våren.
Bild: Sara Silvennoinen / Yle

I dag blev det klart vilka som tar studenten i vår. Här hittar du namnen på de nybakade studenterna från alla de svenskspråkiga gymnasierna. Grattis till alla utexaminerade!

Klockan nio i morse levererade Studentexamensnämnden resultaten från vårens studentskrivningar till gymnasierna runtom i Finland.

Totalt är det ungefär 25 100 finländska studerande som får sin studentexamen i vår, vilket är cirka 400 fler än i i fjol.

Nästan 2000 personer från de svenskspråkiga gymnasierna blir studenter nu på våren.

Här hittar du namnen på alla i hela landet som blev studenter i vår (på finska).

Bland årets studenter var det en som fick det högsta möjliga poängantalet, 78 poäng. Det högsta antalet laudaturvitsord var åtta, vilket uppnåddes av fyra examinander.

Svenska Yle har sammanställt namnen på de studenter som har avlagt sin studentexamen vid något av de svenskspråkiga gymnasierna.

Så här hittar du din student

Här kan du söka efter din student genom att ange studentens för- eller efternamn, eller skolans namn. Listan är sorterad i alfabetisk ordning efter studentens namn.

Du kan också filtrera studentlistan efter kommun.

Observera att endast de studenter som har godkänt att deras namn publiceras kommer att finnas med på listan.