Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Avtal finns för ny golfbana och hotell i Sjundeå – politikerna sa ja och planeringen inleds

Uppdaterad 15.05.2023 21:02.
nyröjd plantskog
Bildtext För ett drygt år sedan berättade Yle Västnyland att här planeras en golfbana i Störsvik i Pickala. Nu går planerna framåt.
Bild: Maria Wasström / Yle

Planerna på en ny golfbana i Sjundeå tar några steg framåt. Kommunstyrelsen behandlade ett ärende där Kari Karvinen vill bygga en golfbana.

Kommunstyrelsen godkände den 15 maj avtalet för att påbörja detaljplaneringen. Avtalet sluts mellan Sjundeå kommun och Sjundeåbon Kari Karvinen och bolagen Rock Course och Rock Properties.

Det är frågan om ett 45 hektar stort område i Störsvik i Pickala. Där finns redan en golfbana i närheten.

Karvinen berättade om sina planer för Yle Västnyland i februari 2022. I avtalet sägs det att företaget vill utveckla Pickala till att bli ett ännu mer intressant golfområde. Det skulle i sin tur leda till mera turister och invånare.

Det är en 3-pargolfbana med nio hål som ska locka folk till Pickala.

I februari 2022 räknade Karvinen med att projektet kostar åtminstone fem miljoner euro. I avtalet står det därför att man måste planera området så att man kan sälja tomter så folk kan bygga hus.

En del av området borde reserveras för inkvartering eftersom bolaget har för avsikt att bygga ett hotell.

Artikeln uppdaterad strax efter klockan 21 den 15 maj 2023 efter att kommunstyrelsen i Sjundeå beslöt att godkänna avtalet mellan parterna och inleda planeringen.